5 millioner kroner til Klintholm Havn

Med 2,5 millioner kroner i støtte fra Realdania og et tilsvarende beløb fra Vordingborg Kommune kan et projekt, som skal gøre Klintholm Havn til en attraktiv kystturismeby, nu blive en realitet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klintholm Havn som attraktiv kystturismeby er kommet en realisering et skridt nærmere.

Vordingborg Kommune skriver i en pressemeddelelse, at Realdania har valgt at støtte projektet med 2,5 millioner kroner, og med et tilsvarende beløb fra kommunen får projketet ben at gå på.

Støtten gives til et projekt, som skal skabe tre havnebyrum, en særlig havnetrappe og en stiforbindelse mellem havnen, byen og den bagvedliggende mose. De nye byrum og trappen skal udformes som karakterfulde og smukke ’heller’, hvor ophold, pause og udsigt til strand og vand er centrale. Samtidig skal trucks, trailere og trollingbåde fortsat kunne færdes side om side med lystbådesejlere, lokale og turister. Projektet som strækker sig over 2016 og 2017 løber op i fem millioner kroner, hvoraf Vordingborg Kommune skal stille med halvdelen.

En stor glæde

Formand for Vordingborg Kommunes erhvervsudvalg Asger Diness Andersen (V) glæder sig over, at man nu kan komme i gang med arbejdet.

- Det er en stor glæde, at Realdania bakker op bag projektet, så det nu kan blive en realitet. Tanken er, at udviklingen af Klintholm Havn vil kunne tilbyde attraktive rammer for nye arbejdspladser, turister og borgere, siger han, og glæder sig samtidig over, at projektet er blevet til i et tæt samarbejde med de lokale interessenter.

Vordingborg Kommune har siden 2011 arbejdet med Klintholm Havn som en vigtig brik i kommunens turismestrategi, og i en potentialeplan for Møn udpeges Klintholm Havn til at have et særligt stort potentiale til at blive en interessant turismedestination.

I god tråd med vision

Derfor ser også borgmester Knud Larsen (V) frem til en forskønnelse af Klintholm Havn.

- Det er et projekt, som falder godt i tråd med kommunens vision, hvor ”turisme i særklasse” er et af målene. Med projektet vil Klintholm Havn gå fra at være en industrihavn i vandkanten til at blive en kystturismeby, hvor den aktive havn med smuk omkringliggende natur og en spændende kulturhistorie skal være med til at trække turister til Møn, siger han.

Knud Larsen glæder sig også over, at projektet støtter op om Østmøns Lokalråds udviklingsplan for ”Mere Liv På Østmøn” og målsætningen om at gøre Klintholm Havn til servicehavn i forbindelse med etablering af vindmølleparken Kriegers Flak.