3.g’ere producerer corona-ørehænger: - Luk nu bare Danmark op

En gruppe 3.g’ere på Vordingborg Gymnasium har produceret en corona-sang, der tiltrækker opmærksomhed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hjemsendelsen for de større elever har givet tonsvis af alenetimer på teenageværelset, og det er noget, der kan få kreativiteten frem i mange.

I 3.M på Vordingborg Gymnasium har det udmøntet sig i en egenproduceret coronasang, der er nået meget længere ud, end de havde forestillet sig. Sangen skulle nemlig bare vises til en samling på gymnasiet tirsdag i denne uge, men nu har både politikere og medier reageret på musikvideoen.

- Jeg synes, det er helt vildt fedt. Da vi begyndte at lave den, kunne vi godt se, at der var potentiale til, at det kunne blive til noget rigtig godt og sjovt, og det synes dem, der har set den jo så også, siger 19-årige Luna Torp, der selv synger i musikvideoen og har stået for at klippe den sammen.

quote Det er et fantastisk godt projekt, som på en humoristisk og hyggelig måde får formidlet det her alvorlige problem med corona

Christian Romme Vaupe, klasse- og musiklærer for 3.M

Teksten til sangen er skrevet på melodien fra Joey Moes hit ”Million” og handler om elevernes ønske om en vaccine, så de kan komme tilbage til en almindelig hverdag igen. Lige rundt om hjørnet venter nemlig en studenterhue og forhåbentlig også en masse studenterfester, som eleverne ser frem til med længsel: ”Vi har altså fået nok! Luk nu bare Danmark op”, lyder det blandt andet i sangen.

- Det er et fantastisk godt projekt, som på en humoristisk og hyggelig måde får formidlet det her alvorlige problem med corona. Den viser meget godt, at eleverne dybest set bare sidder og venter på en vaccine, så de kan komme videre med deres liv, siger Christian Romme Vaupe, der er klasse- og musiklærer for klassen.

Blev skabt i sidste øjeblik

3.M er årgangens musikklasse på Vordingborg Gymnasium, og corona-sangens tilblivelse demonstrerer, hvor musikalske eleverne er. Tekst, track og musikvideo er nemlig blevet til på blot fire dage, og den er egentlig kun blevet en realitet, fordi eleverne i sidste øjeblik måtte finde på noget, de kunne vise til gymnasiets månedlige samling, der afholdes virtuelt under corona. Her var klassen nemlig blevet tilfældigt udtrukket til at skulle bidrage med et indslag om emnet ”corona”, og så var det oplagt at gå musikkens vej.

- Det var faktisk noget, jeg havde set ret meget frem til, fordi jeg tænkte, at når nu vi var en musikklasse, så skulle det være fedt. Men lige pludselig var der under en uge til samling, og vi havde stadig ikke fundet på noget. Så jeg fik hurtigt skrevet en tekst, som Harald (klassekammerat, red.) kunne producere musik til, fortæller 19-årige Nanna Sandholt, der har stået for at skrive teksten over Joey Moes hit.

Det var dog ikke muligt for klassen at finde en karaokeversion af sangen ”Million”, og derfor måtte klassens helt egen musikproducer, Harald Krog, i gang med at producere et track til formålet.

- Jeg har jo haft noget at gå ud fra, så jeg har bare sat mig ned og lyttet til Joey Moes nummer og ud fra det så lavet vores egen originale 3.M-version, så det ikke blev komplet kopi, siger han.

I alt har fem elever bidraget med vokal på nummeret, de kalder ” Smittetal på en million”, og det har fungeret på den måde, at de har indspillet deres vokal på en telefon, som de så efterfølgende har sendt til Harald Krog, så han har kunne mixe stemmerne sammen. Herefter har Luna Torp indsamlet videooptagelser af eleverne, som hun har klippet sammen til den endelige musikvideo.

- Da jeg sad og klippede den sammen, blev jeg fyldt med sådan en glæde, fordi jeg pludselig fik følelsen af, at vi var sammen om noget igen. Det var noget, vi var fælles om, og det var rigtig rart, når nu vi kun ser hinanden på Teams, siger hun.

Får stor opmærksomhed

Eleverne har lagt deres musikvideo på YouTube, og selvom den kun er set lidt over 500 gange i skrivende stund, så er det alligevel lykkedes dem at trække opmærksomhed fra både partiformand Søren Pape Poulsen (K) og fra Danmarks Radio.

- Søren Pape har fået tilsendt sangen og skrevet til os, at smittetallet ikke er så stort i vores område, så de arbejder på, at vi meget snart kan komme i skole igen. Én af vores klassekammerater skal også ind i et program i DR og tale om at være ung under corona, siger Luna Torp.

Det er dog kommet meget bag på eleverne, at musikvideoen har fået den form for opmærksomhed, og det får dem også til at understrege, at den altså er lavet med et glimt i øjet.

- Det var jo bare meningen, at det skulle være lidt sjov og fis til samlingen. Hvis vi havde vidst, at det ville blive delt alle mulige steder, så synes jeg, at vi skulle have haft flettet ind, at Danmark selvfølgelig kun skal lukkes op, hvis det kan lade sig gøre rent smittetalsmæssigt. I denne her sang brokker vi os jo bare, fordi det skulle bruges humoristisk, siger Harald Krog.

Men alt i alt er eleverne rigtig stolte af det produkt, de er endt op med, og de er glade for endelig at kunne vise lidt af deres musikalske talenter frem, som de stort set ikke har haft mulighed for i løbet af året på grund af de mange coronarestriktioner.

- Vi synes selv, at det er et meganice produkt, vi har lavet, slår Nanna Sandholt fast.