34-årig har ventet et helt år på sin ansøgning om kørekort

De lange sagsbehandlingstider hos Administrativt Center Øst betyder, at 34-årige Ea Green Larsens ansøgning om et kørekort har været et år undervejs. Derfor må hun nu tage sit kørekort på ny.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ea Green Larsen fra Vordingborg måtte i dag starte forfra på sit kørekort på Køreteknisk Anlæg i Toksværd – det er anden gang på et år, den 34-årige kvinde begiver sig ud på manøvrebanen.

Ea Green Larsen lider af ADHD og derfor skal hendes medicin godkendes af sundhedsmyndigheder, før hun må tage et kørekort. Derfor sendte hun sendte hun sidste sommer sin ansøgning af sted til Administrativt Center Øst, som under Københavns Vestegns Politi varetager ansøgninger fra borgere med en plet på lægeattesten.

Undervisning er forældet

Ea Green Larsen er nu blevet godkendt til sit kørekort af myndighederne, men sagsbehandlingen har taget et helt år, og hendes undervisning er derfor blevet forældet.

- Dér bliver jeg faktisk enormt vred, for jeg synes ikke, det er min skyld. Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne, for at ansøge om det kørekort og min kørelærer har gjort alt for at få det til at fungere, forklare Ea Green Larsen.

Sager som Ea Gren Larsens er ikke den eneste. I august sidste år fortalte TV ØST om Per Albrechtsen fra Væggerløse, som måtte vente 314 dage på at få fornyet sit kørekort. Også i Sorø var den gal hos Mathilde Eye, som dengang havde ventet på svar om sit kørekort i syv måneder.

Allesammen sager, som kom i kølvandet på, at administrationen af godkendelse af kørekort gik fra de forskellige politikredse og til de nye administrationscentre i 2014.

Ifølge Dansk Kørelærer-Union går det bedre med sagsbehandlingstiderne, er deres fornemmelse. Men der er stadig masser af plads til forbedring.

- Der er for mange, der venter derude og vi er stadig overraskede over, at det har taget så lang tid, at få normaliseret den her centralisering af opgaven. Vi har fået stillet i udsigt, at det skulle være sket, så nu må tiden være inde til, at man finder de tilstrækkelige resurser, og får løst den her opgave, siger landsformand René Arnt.

Forsøger at nedsætte ventetiden

Hos Administrativt Center Øst gør de, hvad man kan for at nedbringe tiden på sagsbehandlingen, fortæller centerlederen.

- Vi er kommet rigtigt langt, vi er ikke fuldstændig der, hvor vi gerne vil være, men antallet af verserende sager hos os, er nedbragt meget væsentligt, fortæller Pernille Brinch, der ikke vil kommentere på den konkrete sag.

Ifølge Ea Gren Larsen har hun sparet nogle af sine køretimer op, som hun nu kan gå i gang med at bruge af - men den ekstra undervisning kommer alligevel til at beløbe sig til adskillige tusind kroner, før hun kan stå med sit kørekort i hånden.

Ea Gren Larsen har nu klaget over Administrativt Center Øst  til Trafik - og Byggestyrelsen, som fører tilsyn med stedet.