32-årig storsvindler dømt for at snyde svage

En 32-årig mand skal 2 år og 3 måneder i fængsel for at have snydt adskillige svage borgere i Næstved og Vordingborg for 170.000 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Retten i Næstved har torsdag idømt en 32-årig mand 2 år og 3 måneders fængsel for 20 forhold af tyveri, bedrageri og underslæb. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De mange forbrydelser er især gået ud over ældre mennesker og personer med fysiske og psykiske handicap i Næstved og Vordingborg, og tyverierne er typisk sket, fordi de selv har inviteret manden indenfor.

- Han har enten ringet på hos dem, eller han har mødt dem tilfældigt på gaden, og så har de syntes, at han virkede flink. Tyverierne er enten sket på gaden eller hjemme hos dem, fortæller anklager i sagen Katrine Grønkjær Pedersen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Tidligere dømt

Den 32-årige har i perioden maj til august i år stjålet kontanter og hævekort fra 13 forskellige personer og fået omkring 170.000 kroner i alt ud af det. Han har under sagen nægtet sig skyldig, men endte altså alligevel med at blive dømt.

- Jeg vil gerne rose alle de vidner, som har været i retten af afgive forklaring. Jeg synes, at det er rigtig flot, at de er mødt op i retten og har forklaret om det, der er sket, selv om det har været svært for mange af dem. Jeg håber, at dommen kan være med til at vise, at det er vigtigt at gå til politiet, når man bliver udsat for for eksempel svindel og tricktyveri, og jeg synes, den er et signal om, at det er en alvorlig sag, siger Katrine Grønkjær Pedersen.

Anklageren tilføjer, at den 32-årige tidligere er dømt flere gange for lignende former for kriminalitet.

Han blev varetægtsfængslet den 15. august 2013 og er fortsat fængslet