31-årig viceborgmester efterlyses

Politiet beder om hjælp til at finde den 31-årige andenviceborgmester og gymnasielærer Martin Leider Olsen (S) fra Vordingborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Eftersøgningen af den 31-årige lokalpolitiker Martin Leider Olsen (S) fortsætter i dag onsdag. Leider Olsen var borgmesterkandidat ved kommunalvalget i november og forsvandt mandag ved midnatstid fra sit hjem i Vordingborg.

- Jeg kan bekræfte, det er Martin Leider Olsen, vi leder efter, siger vagtchef Stefan Jensen til TV2 ØST.

Natten til tirsdag fandt politiet så hans bil på Nordfalster ved Storstrømsbroen. Politiet frygter, at lokalpolitikeren kan have benyttet Stormstrømsbroen til at tage sit eget liv. 

- Vi regner med, at helikopteren er klar til i morgen (onsdag red.), og så vil vi flyve udover vandet, siger Stefan Jensen, vagtchef, Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Mobiltelefon lå i bilen

Martin Leider Olsens bil, en hvid Peugeot 107, blev fundet bag caravan-centret på Nordfalster ved Storstrømsbroen, ifølge folketidende.dk.

I bilen lå hans mobiltelefon, men Martin Leider Olsen selv har politiet ikke fundet. Hele tirsdagen er der blevet ledt med hundepatruljer i området på begge sider af broen, oplyser vagtchef Stefan Jensen, Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi, til folketidende.dk.

Onsdag fortsætter politiet med at lede efter den 31-årige lokalpolitiker. Blandt andet bliver en helikopter sendt i luften, og politiet vil i løbet af dagen tale med familie og venner til Martin Leider Olsen.

Martin Leider Olsen arbejder til daglig på Vordingborg Gymnasium og HF som lærer, hvor han bliver omtalt som en dygtig og engageret underviser. Han beskrives som 180-185 centimeter høj, almindelig af bygning og med kort, brunt hår og fuldskæg. Han er formentlig iklædt en mørk tophue og en grøn jakke.

Borgmester chokeret

Borgmester Knud Larsen (V) udsendte tirsdag aften en pressemeddelelse:

- Jeg er naturligvis meget chokeret og berørt over denne melding. Lige nu sender jeg mine tanker til Martins nærmeste familie og venner med håb om, at Martin meget snart findes i god behold, skriver borgmester Knud Larsen, Vordingborg Kommune.

Ifølge et medlem af Socialdemokratiets lokalbestyrelse i Vordingborg, så var der ikke noget at mærke på Martin Leider Olsen i fredags, hvor han var sammen med ham.

Vagtchefen siger til Folketidende, at lokalpolitikeren havde været deprimeret i nogle dage op til, at han forsvandt. Oplysninger om ham skal gives til politiet på telefon 114 straks.

(Opdateret: Onsdag kl. 10.07)