20.000 høns brændt inde

Et hønsehus i Præstø er tirsdag eftermiddag i brand. Vejen er spærret af fra motorvejen og ind til området, og meldingen er, at samtlige 20.000 høns er døde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et hønsehus med 20.000 høns er tirsdag eftermiddag brudt i brand i Præstø.

- Alt er brændt. Alle 20.000 høns er brændt inde. Der er ikke noget tilbage, siger Rene Meyhoff, der er indehaver af Bondens Æg, som virksomheden hedder.

Han var ikke selv hjemme, da branden brød ud og har endnu ingen ide om, hvorfor branden er brudt ud.

Spærret af

Politi og brandvæsen har fået anmeldelsen klokken 13.32.

Vejen fra motorvejen og ind til Hovedvejen, hvor ilden er, har været spærret af i nogle timer, men er klokken 15.40 åbnet for trafik igen.

Vagthavende ved Vordingborg brandvæsen fortæller, at mandskab fra både Præstø, Vordingborg, Næstved og Beredskabsstyrelsen blev sendt til stedet.

Omkring 9 biler plus en indsatsledervogn og ialt 20 mand har arbejdet på stedet. Det normale beredskab er 7 mand, men trods det store opbud af redningsfolk stod hverken høns eller den 100 meter lange lade til at redde.

- Branden var meget voldsom og udviklede sig meget hurtigt, siger vagtchef Anders Mikkelsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ritzau.

- Så den fik lov at brænde ned, og brandfolkene koncentrerede sig om at forhindre ilden i at brede sig til nogle nærliggende fodersiloer, fortsætter han.

Årsagen til branden er endnu ikke kendt, men den kan ifølge RItzau være opstået i nogle maskiner i forbindelse med foderanlægget.

Her kan de se video af branden:

Nichlas Hansen har optaget levende billeder fra luften:
[video:https://www.youtube.com/watch?v=2CgkCyaLjL0&feature=youtu.be]