18 skyldnere hentet af politiet

Det var tid til at møde i retten for 18 skyldnere onsdag morgen, og eftersom de er udeblevet fra deres sager, måtte politiet hente dem på deres adresser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

18 personer fra Stevns og Køge blev onsdag morgen hentet af politiet. Årsagen var, at de er udeblevet fra sager i Fogedretten, selv om de har fået flere opfordringer fra både ret og politi om at møde op.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Navne på 60 personer

Klokken 5.30 onsdag morgen kørte lokalpolitiet i Køge derfor ud med 2 mandskabsvogne og 1 patruljebil for at anholde skyldnerne, så de kan få afklaret deres mellemværender med forskellige kreditorer i Retten i Roskilde.

Politiet havde navne og adresser på cirka 60 personer, som havde et uafklaret mellemværende med fogedretten. De personer, som ikke blev truffet hjemme, modtog i postkassen en opfordring om selv og snarest muligt at henvende sig i fogedretten.

Undrer sig

Et par af de anholdte fik af praktiske årsager en sightseeingtur på cirka 3 ½ time i Køge og på Stevns i politiets mandskabsvogne, mens politiet kontrollerede adresser på vej mod fogedretten i Roskilde.

- Set med politiets øjne er resultatet af dagens aktion tilfredsstillende. Men jeg kan undre mig over, at ikke flere får klaret sagen i fogedretten på et tidspunkt, hvor det måske er mere belejligt, end når politiet dukker uventet op, og man for eksempel ikke kan komme på arbejde til tiden, siger lederen af aktionen, vicepolitikommissær Søren Sørensen, Lokalpolitiet i Køge.

Politiet kommer igen

Fogedretten i Roskilde har midt på dagen oplyst til lokalpolitiet i Køge, at hele 7 skyldnere selv har henvendt sig i fogedretten i Roskilde onsdag efter at have modtaget en opfordring i postkassen om at få sagen bragt ud af verden, og Søren Sørensen har en klar forventning om, at flere vil gøre det samme de næste dage.

Hvis ikke kan de se frem til at blive banket op af politiet, der allerede har planlagt næste aktion for at hente de resterende skyldnere, som ikke snarest får klaret mellemværendet med fogedretten af egen drift.