18-årig sætter fokus på selvværd med musikvideo

Den 18-årige vordingborgenser, Mads Marius Mortensen, har lidt af lavt selvværd. Nu har han besluttet sig for at hjælpe andre med lavt selvværd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mads Marius Mortensen fra Vordingborg vil sætte fokus på, ifølge ham, er stort problem med selvværd blandt unge.

Derfor har han blandt andet lavet musikvideoen herover, som han postede på facebook lørdag klokken 12.30. At dømme efter de næsten 120.000 visninger videoen indtil mandag formiddag har opnået, så er interessen for emnet stort.

- Jeg er som barn blevet opereret for hjerteproblemer hvilket har medført, at jeg har et stort ar på brystet. Det gav mig et meget dårligt selvværd, som jeg kæmpede meget med, fortæller Mads Marius Mortensen.

Rådgiver andre unge

Det fik den 18-årige vordingborgenser til at sætte fokus på sin personlige udvikling - og han begyndte i det små, at coache og rådgive andre unge med dårligt selvværd.

- Jeg opdagede, at rigtigt mange unge går rundt med dårligt selvværd - og det har jeg nu valgt at sætte fokus på, for det er der ingen grund til, siger han.

Nu er det et livsprojekt

Han er endda så optaget af emnet, at han har gjordt det til sit livsprojekt.

- Denne musikvideo er startskuddet på den kampagne, som jeg har såsat på facebook. Fremover vil jeg lave nogle interviews med unge om lavt selvværd, som jeg også vil slå op på facebook, fortæller han.

Han er meget overrasket over, så mange gange videoen er blevet vist på knapt to døgn.

- Søndag græd jeg glædestårer. Det er fantastisk, men det viser også at interessen for emnet er stort, vurderer han - og tilføjer, at de unge brug af sociale medier godt kan være årsag til dårligt selvværd blandt mange unge.

Fremstiller sig selv anderledes

- De sociale medier er ikke skyld i det i sig selv. Men mange unge fremstiller sig selv i et helt andet lys på facebook og som personer de gerne vil være - fremfor de personer, de er. Når de så bliver konfronteret med, at i idealbilledet ikke passer til de personer, de i virkeligheden er, så er det, at det dårlige selvværd dukker op, siger han.

- Og det er det jeg med denne kampagne vil gøre op med. Altså, at vi er gode nok som dem vi er, slår han fast.

Mads Marius Mortensen har lavet facebook-siden Projekt: Mit Selvværd, hvor du kan se musikvideoen.