150 til flygtningefest i Vordingborg

Der var stor interesse, da Venligboerne lørdag holdt fest for flygtninge og danskere i Vordingborg. Ifølge arrangørene skyldes den store interesse terrorangrebet i Paris.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var meningen at festen skulle bringe flygtninge og byen tættere sammen. Og da Frankrigs hovedstad fredag blev ramt af flere terrorangreb, var lørdagens fest endnu vigtigere.

- Den er rigtig vigtig. Der kommer forskellige mennesker her med forskellig religion og som taler forskellige sprog. Men det er en god mulighed for at lære hinanden at kende, siger Ahmad Gahiz Nijat, der flygtede til Danmark fra Afghanistan for tre år siden.

- Jeg synes i det hele taget, at det hele er så forfærdeligt. Også det det er sket i Frankrig i nat, og det kommer jo tættere og tættere på. Dagen er rigtig vigtig, siger Annette Pedersen fra Vordingborg.

Til festen var der mad og drikke. Underholdningen bestod af musik og dans fra både Danamrk og udlandet. Venligboerne havde også arrangeret et gratis loppemarked, hvor flygtninge kunne få tøj, der var doneret af byens borgere.

Venligboerne havde regnet med 100 gæster, men i alt dukkede omkring 150 op til festen. Den store interesse skyldes ifølge Venligboerne terrorangrebet i Frankrig i går.

- Jeg har jo snakket med nogle af dem, der er her, som siger, at de er kommet på baggrund af det, der er sket i nat i Frankrig. Det er ganske forfærdeligt. Så jeg tror, at det er for at markere, at vi skal stå mere sammen, og det er uanset kultur og baggrund, siger Dan Johansson fra Venligboerne i Vordingborg.