15-årig dømt for vold på skole

En skoleelev på 15 år er blevet idømt 14 dages betinget fængsel for vold mod en yngre elev. Volden fandt sted mod en elev fra 5. klasse, der var blevet hængt op i et fodboldmål.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mishandlingen af den yngre elev fandt ifølge Sjællandske sted på Svend Gønge-skolen i Lundby i september 2015. Her havde tre elever fra 8. klasse i et spisefrikvarter, som et led i en leg, hængt eleven fra 5. klasse op i overliggeren på et fodboldmål.

I første omgang var den yngre elev med på legen - men situationen udviklede sig, og de tre fra 8. klasse begyndte at slå ham i maven. Den nu dømte 15-årige kom til og sammen med de andre, skiftedes de nu til at sparke en bold i hovedet på eleven.

Volden stoppede først, da en gårdvagt kom til.

Får betinget fængsel

Den 15-årige blev i retten dømt for at have været med til at skyde bolden i hovedet på eleven. Anklageren fortæller til Sjællandske, at straffen ikke blev hårdere, blandt andet fordi han ikke havde været med til at hænge eleven op i fodboldmålet.

De tre andre elever er under 15 år og kan derfor ikke straffes for deres roller i sagen. Deres sager er i stedet overgået til kommunen.