14-årig fik umotiveret slag i ansigtet - politiet beder om hjælp til at finde gerningsmanden

Støjende og aggressiv mand gav umotiveret Bertram Stricker Hjemsted et knytnæveslag i tindingen i Vordingborg. Politiet søger vidner i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Knytnæveslaget var ikke hårdt, men det kom uventet og ramte 14-årige Bertram rent lige i tindingen. 

Det var en fredag eftermiddag. Han sad på en bænk sammen med en kammerat ude foran et pizzaria i Vordingborg og ventede på pizzaer. De skulle i fitnesscentret for at træne, men først skulle de spise, havde de besluttet, og mens de ventede på maden, hørte de en højrøstet mand, der stod lidt væk fra dem. 

quote Han skal vide, at det ikke er okay

Caroline Stricker Jørgensen, Bertrams mor

Manden råbte og opførte sig mærkeligt, syntes de.

- Han råbte: "Jeg vil aldrig tilbage til Vordingborg" og "lorteby". Vi grinede lidt af ham, og det hørte han, tror jeg, siger Bertram. 

De havde aldrig set ham før, men han gik direkte hen mod de to drenge, hvor han først truede dem og så gav Bertram knytnæveslaget, helt ud af det blå. Dernæst vendte manden sig om og gik sin vej. 

Chokeret over handlingen

Overfaldet skete den 13. november. Efterfølgende har knytnæveslaget ikke påvirket Bertram synderligt meget, siger han selv. 

Han fik et blåt mærke efter slaget og havde i et par dage efter ondt, når han skulle spise og tygge tænderne sammen. Men ellers er han fortsat med at leve sit liv, der blandt andet består i nogle gange at tage bussen fra hjemmet i Stensvej ind til Vordingborg for at træne.

Han har også siden gået på Algade og været tæt på pizzariaet og er ikke bange for at møde manden igen, selvom han går frit derude.

Det er selve mandens handling, der har født tanker i den 14-årige teenager. 

- Jeg synes sgu, det er mærkeligt og meget chokerende, at man kan være så gammel og samtidig ikke kunne styre sig og have fornemmelse for andre menneskers følelser, siger han.    

Mere vred og bekymret over overfaldet - ikke mindst, om Bertram i fremtiden kan blive påvirket af det på en eller anden måde - er hans mor, Caroline Stricker Jørgensen.

- For man kan ikke vide, hvordan sådan noget påvirker det indre. Det kunne jo godt dukke op på et tidspunkt i hans liv, siger hun. 

Politiet beder om hjælp

Caroline Stricker Jørgensen var på arbejde, da politiet ringede og fortalte, at hendes søn var blevet overfaldet, og hun nåede på få minutter hele følelsesregistret rundt. 

Hun gik i vild panik og fik tanker om hospital og blod, og om hendes søn var hårdt såret. Så faldt hun til ro, da det stod klart for hende, at politiet var sammen med Bertram, og at han var ok. 

quote Jeg synes sgu, det er mærkeligt og meget chokerende

Bertram Stricker Hjemsted, Stensved

- Det var jo min lille søn, der var blevet forulempet af en voksen mand. Det, synes jeg, var voldsomt.

Politiet anslår, at manden er mellem 25 og 30 år gammel. Caroline Stricker Jørgensen kalder hans handling for rystende og mener, han skal stå til ansvar for sin gerning. 

- Han skal vide, at det ikke er okay, og det bedste ville jo være, hvis han selv kunne se det forkerte i det og ringede til Bertram for at sige undskyld.  

Har også råbt ad andre

I dag er det ni dage siden, overfaldet skete, og politiet har brug for offentlighedens hjælpe for at få manden identificeret, identificeret, så sagen kan opklares.  

Ifølge politiet har vidner beskrevet, at manden inden overfaldet havde råbt ad andre personer i Algade. 
Efter overfaldet drejede gerningsmanden ned ad vejen Boulevarden i sydlig retning og forsvandt herfra. 

Borgere med oplysninger i sagen kan kontakte politiet på telefonnummeret 1-1-4.

SIGNALEMENT