12 års fængsel for drab på 35-årig mor

En 42-årig mand fra Vordingborg har sammen med en medgerningsmand fra Hillerød fået 12 års fængsel hver for at dræbe 35-årige Lisa Maria Skjærbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

2 mænd er tirsdag i Retten i Lyngby blevet kendt skyldige i det brutale kvælningsdrab på den 35-årige mor til 3 Lisa Maria Skjærbæk.

29-årige Mikkel Christian Jørgensen fra Hillerød og 42-årige Thomas Leander Nielsen fra Vordingborg er begge blevet idømt 12 års fængsel.

Klippede fingre af kvinden

På værelse 12 på herberget Overførstergården i Gentofte blev den 35-årige Lisa Maria Skjærbæk kværket, til hun døde af iltmangel om aftenen 2. september sidste år eller i løbet af natten.

Derefter klippede gerningsmændene hendes fingre af med en beskærersaks og lagde liget i herbergets baghave, hvor den afdøde kvinde blev delvist dækket af grus.

2 betjente fandt den 14. september liget liggende nøgen i herbergets baghave - delvist dækket af grus og havefliser.

Glemte taske med offerets fingre

Ifølge Ekstra Bladet blev Mikkel Christian Jørgensen anholdt i Hillerød få timer fundet af liget, mens Thomas Leander Nielsen først blev anholdt om natten, hvor han befandt sig hos nogle bekendte i Vordingborg.

På retssagens første dag i sidste uge kom det ifølge avisen frem, at de 2 nu dømte gerningsmænd glemte en taske med Lisa Maria Skjærbæks fingre i et IC3-tog på vej til Vordingborg. I tasken blev fingrene fundet indpakket i et pudebetræk, og så lå der også en beskærersaks, rengøringsklude og noget af den dræbtes tøj samt et identitetskort i tasken.

Hjalp bare med rengøringen

RItzau skriver, at den 29-årige Mikkel Christian Jørgensen i retten forklarede, at det var den 42-årige medtiltalte, som kvalte Lisa og klippede fingrene af hende. Han hjalp angiveligt blot med at gøre rent og flytte liget.

Den 42-årige havde efter eget udsagn mistet hukommelsen på drabsnatten. Han forklarede i retten, at han vidste, at han ikke selv havde dræbt Lisa Maria Skjærbæk, men kunne ellers intet huske.

Sms: "jeg tror, jeg har slået en ihjel"

Det er kommet frem, at den 29-årige skrev en sms til sin kontaktperson på drabsnatten, hvori han fortalte, at "tingene endte helt galt".

Kontaktpersonen har også forklaret, at den 29-årige sagde "jeg tror, jeg har slået en ihjel" i telefonsamtalen på drabsnatten.

Købte øl og affaldssække

Efter drabet tog gerningsmændene en taxa til en hæveautomat og en tankstation, hvor de købte øl og sorte affaldssække.

Nævningetinget afgjorde tirsdag, at begge mænd var skyldige i det bestialske drab.

/Ritzau/