Politiet guider til en sikker Vig Festival

I dag begynder musikken på Vig Festival. Politiet har samlet fem festivaltips, så man kan få en sikker fest. Få dem her.

Tema: Vig Festival 2016
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En af sommerens helt store kulturbegivenheder begynder i dag, når festivalen i Vig åbner i Odsherred.

Festen strækker sig over flere dage, og derfor har Midt- og Vestsjællands Politi samlet fem råd, der kan give en sikker festival.

 1. Undgå at efterlade penge og værdigenstande i teltet. Tyvene er især ude efter tablets, mobiltelefoner og kameraer. Lad det dyre udstyr blive hjemme, hav det på dig, eller lås det inde.
   
 2. Pas på hinandens ting, og hold øje med naboens telt. Hvis du ser noget mistænkeligt, nogen der ikke hører til, eller nogen der lusker rundt, så underret festivalvagterne eller politiet på 114.
   
 3. Lad være med at stille drinks, hvor andre kan putte noget i dem. Hold dig fra euforiserende stoffer, og drik alkohol med fornuft. Hvis du selv eller en ven eller veninde alligevel har fået for meget at drikke, så sørg for, at du, han eller hun ikke er alene.
   
 4. Hvis du er ung, så lav en aftale med din familie inden, du tager på festival om, at du ringer eller sender en SMS hjem med jævne mellemrum, så de ved, at du har det godt.
   
 5. Skulle der ske noget alvorligt, der involverer mange mennesker, så lad være med at ringe, da telefonnettet kan gå ned. Send i stedet en SMS eller skriv på Facebook eller Twitter: ”Jeg er ok”, så dine pårørende ikke bliver bekymrede.

Hvis uheldet er ude

Hvis du bliver udsat for tyveri eller anden form for mindre kriminalitet, bør du anmelde det via hjemmesiden www. politi.dk/midtvestsjaelland eller personligt til politiet.

Er du ude for noget mere alvorligt, som fx igangværende vold eller anden personfarlig kriminalitet, så tilkald politiet ved at ringe 112. Hvis det er noget, der ikke haster så ring 114, eller tag kontakt til en af festivalvagterne som ved, hvordan de hurtigt får fat i politiet.