Dårligt vejr vil plage Vig Festival

Regn og blæst vil plage Vig Festival – men vinden ser ikke ud til at nå styrker, der kan føre til udsættelse eller aflysning.

Tema: Vig Festival 2016
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Husk regntøjet og gummistøvlerne, hvis du skal på Vig Festival i weekenden.

Der kommer nemlig godt med regn over festivalpladsen i Odsherred – ligesom blæsten også vil være mærkbar undervejs.

Blæsten burde dog ikke få betydning for festivalens åbning, som det ellers var ved at ske sidste år.

- Torsdag vil være blæsende med en let til frisk vind i området. Men det vil slet ikke være som i dag, hvor det blæser meget deroppe, siger vagthavende meteorolog Janne Hansen fra DMI til TV ØST.

Vindstødene skal næsten nå dobbelt styrke før det vil give problemer for festivalen.

Heldagsregn på vej

- Torsdagen starter med sol, men hen under aften kan der komme byger ind over pladsen. Fredag skal de regne med noget, der ligner heldagsregn. Og også i weekenden vil der nok komme byger ind over pladsen, siger Janne Hansen fra DMI.

Sidste år var festivallen nødt til at gennemføre særlig stormsikring op mod åbningen – noget der først blev godkendt af politi og beredskabet i sidste øjeblik. Dette burde dog ikke være noget problem i år.

- Vi holder selvfølgelig tæt øje med vejret, men det gode ved en vel-etableret festival som denne er, at der ligger planer for det meste. Og vi skal op i hård kuling, før vi nærmer os en aflysning eller en udsættelse, siger Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.