Juletræspynt, juleand og julesang

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Havedesigner Stig Lauridsen pynter juletræ med et twist, kokken fra SuRi laver and og Sune Hjerrild synger julen ind, når Maria Bernhard igen besøger Gisselfel

Stig pynter juletræ med et twist. Han har nemlig friske blomster - glas flakoner, oasis,  mos, glimmer, spansk irgrønt mos osv på træet.

Henrik  fra Suri laver stegt bryst af landand med ristede udstukne kartofler og perleløg (stegt i andefedt) samt kål og æbler i lun honning/ balsamico og en julekrydret sauce (Sauce Mysterium)

Birgit Larsen laver personlige bordkort til julebordet og de er lavet på sten. une Hjerrild

Endelig skal vi opleve tenoren Sune. Hjerrild. Han er internationalt anerkendt, og har sunget alle de store operaer. Men for ½ år siden meldte han ud, at han stopper sin operakarriere, fordi han har lavet en virksomhed, et netværk af godt 900  musikere, sangere, instruktører og dirigenter, der anbefaler hinanden og får booket hinanden til opgaver osv. og det uden at der er en fordyrende agent ind over. 

 

Stegt bryst af landand, lun kål, ristede kartofler og kryddersauce(4 pers.)2 store andebryster4 bagekartofler16 perleløg100 gram rød/ blå grønkål1 spsk. sukker1 spsk. honning½ dl. balsamicoKryddersauce:1 ltr. oksefond/ bouillon1 stort skalotteløg3 fed hvidløgLidt frisk timian1 appelsin1 citronHonning½ dl. mørk balsamico2 laurbærblade5 nellikerLidt blandede krydderier efter smag, 1 god knivspids af eksempelvis:Allehånde, kanel, spidskommen, kardemomme, stjerneanis, ingefær og lign.50 g smør

Andebrysterne afpareres for sener, og hvis der er meget fedt i siderne skæres dette fra, og andebrysterne lægges på en kold pande og steges med skindsiden nedad. Hvis der kommer meget fedt i panden under stegning tages dette fra. Andebrysterne kan evt. steges færdige i ovnen med skindsiden opad, krydres med salt og peber, og de skal hvile 10 minutter inden servering.

Til saucen skal der groft hakket skalotteløg, hvidløg og timian, som herefter sauteres i en gryde, tilsættes alle krydderierne som sauteres med, hvorefter honningen karamelliseres heri, og tilsættes balsamico og saften fra en halv citron og appelsin, som koges næsten helt væk. Tilsættes oksefonden/ bouillonen og indkoges til det halve, hvorefter den sigtes, og hvis den er tynd trækkes den med en lille smule maizena. Smages til med citron og appelsinsaft, salt og peber, og kolde terne af smør piskes i til sidst.

Perleløgene og kartoflerne udstikkes i kugler, som begge steges på en pande i lidt af fedtet fra ænderne, og krydres med salt og peber. Når de er lige ved at være møre, tilsættes lidt sukker som smelter om kartoflerne og løgene.

1 spsk. honning og ½ dl. balsamico koges en lille smule ind, og heri vendes hurtigt ordnet og skyllet kål, så det netop får lidt varme, men ikke falder helt sammen, krydres med salt og peber, og serveres hurtigt herefter.

Andebrysterne skæres i skiver og anrettes på kålen sammen med de let brunede kartofler/ løg, og kryddersaucen.


Nyhedsoverblik