Ølbraisseret skinkesteg, udendørs pynt og valg af juletræ

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Maria Bernhard tager til Gisselfeld og får hjælp til at vælge juletræ. Kokken fra Suri laver ølbraisseret skinkesteg og havedesigner Stig Lauridsen pynter op udenfor

Ølbraisseret skinkesteg, lun salat med grønkål, æblekaramelliserede selleri og syrnet fløde(4 pers.)

Ca. 1 kg. skinkesteg med svær1 god mørk øl10 nelliker3 laurbærblade Salt/ peber½ lille knoldselleri100 gram rød/ blå grønkål1 dl. god æblesaft/ most2 dl. piskeflødesaft af ½ citron

Skinkestegen ridses gennem svær, -og fedtlaget, krydres godt med salt og peber ovenpå og under stegen. Stegen lægges i en bradepande med sværen op, og i bradepanden hældes øllen, og der tilsættes laurbærblade og nelliker.

Steges ca. 15  minutter ved 150 grader, og herefter skrues ovnen op til 220 grader til stegen når en kernetemperatur på godt 60 grader målt med stegetermometer, hvilket tager ca. 10 minutter  lidt afhængig af ovn. På denne måde bliver stegen mest saftig, og ikke gennemstegt.

Trækker ca. 15. minutter efter endt stegning, og inden den skæres.

Flødes tilsættes citronsaft og smages til med salt og peber. Citronsaften gør at fløden står og tykner let, og er herefter klar til servering.

Sellerien skrælles og skæres i tern af 1x1 cm. størrelse som ristes på tefal pande i lidt olie, imens der tilsættes lidt æblesaft/most lidt efter lidt, således dette hele tiden koger væk, og dermed karamelliserer om selleri-ternene. Imens selleriene stadig er lune, tilsættes grønkålen som er befriet for den grove midterstok og plukket i mindre stykker, det vendes rundt, og får dermed lidt varme fra selleriene.

Kål og selleritern anrettes på tallerken eller fad, herpå anrettes tynde skiver af skinkestegen og den syrnede fløde hældes ved.

Du kan hente opskriften her

 

 Gode råd fra psykolog Ulla Dyrløv i forbindelse med julen i skilsmissefamilier1.    Vigtigt at man som forældre kan tale sammen.2.    Vigtigt at man så hurtigt som muligt finder ud af, hvor barnet skal være juleaften.3.    Lad barnet tage julegaverne fra mor med hjem til far og omvendt.4.    Prøv at holde dine egne følelser udenfor.


Nyhedsoverblik