Kartoffelretter

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

OPSKRIFT:

Kartoffel- porre suppe

2 porrer4 store bagekartofler1 liter vand20 gr smør3 dl fløde1 fed hvidløgFriske krydderurter, her merián og timianSalt og peber

Rens og skyl porrerne, skær dem ud og steg dem bløde i smør.Kom de skrællede stykker af kartoffel i, sammmen med timian, merian og hvidløg.Hæld vand på og lad det koge i 20- 25 minutter.Blend suppen helt, kom fløde på og smag til med salt og peber og giv det et opkog igen.

 

Kartoffel pose

200 gr asparges kartofler8 skiver pancetta2 scalotteløg4 ark filodejFriske krydderurter

Kog asparges kartoflerne møre i letsaltet vand.Kom skiver af pancetta i ovnen og steg den sprød i ca 10 min. ved 200 grader.Skær kartoflerne i mindre stykker og bland med den sprøde pancetta, hakkede scalotteløg, frisk timian og merian. Kartoflerne lægges ind på filodej og samles i en lillepose, som " bindes" med et lille stykke dej.Kartoffelposen bages gylden i ca 10 -15 min ved 200 grader.

 

Mos af søde kartofler

200 gr søde kartofler12 skiver pancetta1 dl fløde30 gr smørSalt og peberFrisk timian, merian

Kog kartoflerne møre i ca 20 min. Hæld vandet fra og mos dem groft.Tilsæt smør, fløde, timian , merian, samt salt og peber.Bag 12 skiver tyndskåret pancetta sprøde i ovnen i ca 10 min ved 200 grader.Lav et lille tårn med mos i lag med den sprøde pancetta.


Nyhedsoverblik