Fra ismark til kornmark

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Jæger- og BondestenalderDe allerførste mennesker i Danmark var jægere, der kom til Danmark i jagten på rensdyr og andet vildt på træk under istiden for ca. en kvart million år siden. De slog sig dog ikke ned fast – det skete først ca. 12.000 år før vor tidsregning.

I løbet af stenalderen indtraf én af de største og mest afgørende omvæltninger i menneskets historie: opdagelsen af landbruget, altså skiftet fra jæger- til bondestenalder. Det var en afgørende begivenhed, for det var først med landbruget at mennesket blev fastboende.

I det danske landskab ligger der masser af spor fra stenalderen, der er synlige selv i dag. I programmet tages seeren med rundt til nogle af dem, når vi bl.a. besøger Knudshoved, Kellerøddyssen ved Tystrup-Bavelse, Troldstuerne ved roden af Sjællands Odde, og Holmegård Mose.

Vi skal høre om liv og død i stenalderen, om jægerfolk der kunne gå tværs over havet, om drabelige hjerneoperationer med flintesten, om mad, våben, religion, død og begravelser og pizzaer... og en masse andet!


Nyhedsoverblik