Bandholm frugtplantage

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Anne Albrektsen fra Bandholm frugtplantage på Lolland ved, hvad der skal til, når der skal produceres kvalitetsmarmelade - nemlig 30.000 frugttræer, lidt bærbuske, hybenroser, sukker og så en portion gode armkræfter.

Æbler er den faste ingrediens i alle frugtplantagens marmelader og når de bliver blandet med stikkelsbær, blommer, rabarber eller solbær, bringer det en helt speciel, frisk, sødmefuld smag frem. 9 varianter er det foreløbig blevet til - i tæt samarbejde med nogle af landets andre økologiske frugt- og bærproducenter. For Anne Albrektsen er det vigtigste nemlig, at lave marmelade som i gamle dage. Og det kan man kun, hvis man har fingrene i alt.

Hjemmeside:www.bandholmfrugtplantage.dk

Æblegaletter med æble & hybenmarmelade100g butterdejsplade (10x20cm)Remonce:35 g afskallede mandler35 g smør35 g lyst rørsukker35 g marcipan2 søde æbler i tynde fileter eller revet i strimler2 spsk. Æble-hybenmarmelade fra Bandholm Frugtplantage2 spsk. Æblemost fra Bandholm Frugtplantage1 æggeblomme1 lille kvist rosmarin

Remonce:De afskallede mandler hakkes til mandelmel i hurtighakker. Bland herefter blødt smør, sukker, marcipan og mandelmel til en blød masse

Butterdejsplade:Tænd ovnen på 200 grader. Skær butterdejspladen ud i fire trekanter og læg dem på bagepapir på bageplade. - pensl med æggeblomme. Bages i 10min. i ovn

Æblegaletter:De bagte butterdejsplader deles på midten - låget lægges til side til senere brug. "Smør" remonce ud på bundene, og læg tynde æbleskiver eller revet æble ovenpå. Riv lidt køleskabskoldt marcipan ovenpå.

Bag æblegaletterne yderligere 8-10 min. ved 175 grader til marcipanen er gylden.Afkøles lidt på bagerist.

Smelt æble-hybenmarmelade. Tilsæt en kvist rosmarin og 2-3 spsk. Æblemost, og lad den stå i ca. 10 min. for at trække kraften ud af rosmarinen. Derefter fjernes rosmarinkvisten. Sigt flormelis over butterdejslåget.

Galetterne anrettes lune. Put den smeltede og lune æble-hybenmarmelade ovenpå og derefter en let pisket fløde, creme fraiche eller flødeis. Dryp tallerknen med lidt af den lune æble- hybenmarmelade, og pynt til sidst med butterdejslåget og lidt rosmarin.

Se hvordan æblegaletterne laves på: www.bandholmfrugtplantage.dk


Nyhedsoverblik