Projekt Café

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- De unge her gør en kæmpeindsats på trods af deres handicap!

Det siger  Jette Jørgensen, køkkenassistent i Projekt Cafe i CSU-Slagelse, og tovholder i det pædagogiske projekt, der involverer og henvender sig til udviklingshæmmede unge i alderen 16 – 25 år. Grundideen er, at de unge selv står for cafeen ved at handle ind, tilberede og sælge sund mad.

Jette Jørgensen har været drivkraften bag, og den kollega, der har indstillet hende til prisen, karakteriserer hende som en ildsjæl, der flytter grænser.

- Det er jeg da beæret over, men lad os bare blive ved betegnelsen tovholder. Sådan én kan j

o også brænde for tingene, og det smitter af på de unge, som har brug for ros, opmuntring og anerkendelse, siger Jette Jørgensen og tøver ikke med at udpege et enkelt eksempel som den helt store ”sejr”:

- Den fik vi, da en af vores elever kunne sluses ind i et skånejob i en virksomhed ude i byen.

Anvendt pædagogikGrundlæggende bliver cafeen, som for et par år siden blev godkendt af fødevarekontrollen, drevet som en virksomhed, blot med den forskel, at formålet ikke er at tjene penge.

- Formålet er i stedet af skabe ægte situationer, hvor det er nødvendigt at anvende færdigheder fra eksempelvis dansk og regning.  Processerne gentages ofte, og det giver udbytte for de unge, som samtidig inspirerer hinanden i cafearbejdet.

Den særlige cafe i Center for Specialundervisning er åben for alle med tilknytning til centret og benyttes også af både medarbejdere og pårørende.

- Det giver mening for os alle i hverdagen, når de unge bidrager med deres kompetencer på den måde, som de gør her i cafeen, lyder det fra Jette Jørgensen.

Tekst: Gert Ellegaard, Region Sjælland Kommunikation


Nyhedsoverblik