Vallø Slotskro har Sjællands dygtigste kokke: Vi kan blande os med eliten

Vallø Slotskro løb med titlen som Sjællands Bedste Kok. De vandt blandt andre over Michelin-restauranten Dragsholm Slot.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vallø Slotskro kan nu bryste sig af titlen som Sjællands Bedste Kok, efter de slog Dragsholm Slot med seks point i konkurrencen om at blive Sjællands bedste kok.

- Det er helt vildt. Jeg tænkte, at det ville blive en svær konkurrence, men det her viser, at vi kan blande os med eliten, og det er enormt vigtigt for os, siger restauratør og køkkenchef Palle Møller til TV ØST.

Otte bedste restauranter

Det er første år, at konkurrencen Bedst på Sjælland løber af stablen. Oprindeligt var otte restauranter med i kampen om titlen, men efter en række delfinaler stod den endelige finale mellem Dragsholm Slot og Vallø Slotskro. 

Arrangementet blev afholdt mandag aften på Rønnede Kro, så begge restauranter var på neutral grund, og et dommerpanel skulle derefter beslutte, hvem der kunne kalde sig vinder af titlen og af 25.000 kroner. 

Havtaske og sommerbuk

Begge restauranter skulle lave en tre-retters menu samt en række snacks. 

Vallø Slotskro stillede op med følgende menu:

Tre snacks bestående af

Tangchips med østersemulsion

Friteret vagtelæg

Rørt kalvetatar

Forret:

Havtaske med kyllingeskind og lever.

Hovedret:

Sommerbuk, asparges og trøffel.

Dessert: Hyldeblomst og hvid chokolade.

Dragsholm Slot diskede efter tre forskellige snacks op med følgende tre-retters menu:

Forret: 

Saltede hornfisk med tomater og strandurter.

Hovedret: 

Kogt dansk hummer med fuldskager og vallesauce.

Dessert: 

Jordbæk fra Havnsø med blomster. 

dsc00358.jpg
Læs også
Christian skal kæmpe for Danmark ved verdensmesterskab for lærlinge
dsc00358.jpg
Læs også
Christian skal kæmpe for Danmark ved verdensmesterskab for lærlinge

Nyhedsoverblik