Debat: Vi skal have løst lægemanglen

Inden for fem år vil lægemanglen være en udfordring for Vordingborg Kommune. Derfor skal det gøres attraktivt at etablere sig som læge i yderområder.

Tema: Valgdebat
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Af Jesper Adler (K), Vordingborg Kommune

Jævnfør den seneste undersøgelse så mangler der (endnu) ikke læger i Vordingborg Kommune.

Men det vil nok snart ændre sig.

Gennemsnitsalderen på kommunens læger er 60 år i Vordingborg, 60,5 år i Stege og 51,7 år i Præstø. Hurtig hovedregning siger, at der inden for fem år vil være en kæmpe udfordring i Stege og Vordingborg. Præstø har det heldigvis noget bedre.

En læge i Stege har i et år forsøgt at få solgt sin lægepraksis uden held. Ikke én eneste har henvendt sig. Hvordan får vi løst den kæmpestore udfordring? Vi bliver simpelthen nødt til at gøre det ekstra attraktivt at etablere sig som praktiserende læge i yderområderne.

Det kunne være gennem en skatterabatordning, hvor den nye læges investeringer (køb af praksis, investering i systemer og evt. opfriskning af lægelokalerne) kunne afskrives over for eksempel tre år, og de næste tre år gav en skatterabat på 50 procent.

Gennem en hjælp-til-job-til-ægtefælle, hvor kommunen ”stod på hovedet” for at finde job til ægtefællen. Arrangerede deluxe busture til Sydsjælland, Lolland og Falster, hvor de læger, som snart var færdige med deres lægeuddannelse, og med arbejde på en hospitalerne i Hovedstadsområdet/Nordsjælland/Roskilde, blev præsenteret for alle de goder, der er ved at bo og arbejde i vores område. 

Debatindlægget er ikke udtryk for TV ØST’s holdning men udelukkende den pågældende debattørs. 

DELTAG I DEBATTEN