Debat: Slagelse har brug for nye byrådsmedlemmer

Slagelse har behov for nye byrådsmedlemmer, så der kan komme velfærdstilbud til alle og kommunen bliver attraktiv for borgerne.

Tema: Valgdebat
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Af Poul Bek-Pedersen​ (R), Slagelse Kommune

Slagelse Kommune har brug for nogle nye stemmer i byrådet. Stemmer der i højere grad end de nuværende valgte taler med hinanden og ikke til hinanden.

I valgkampen til forrige kommunalvalg var et af de store temaer blandt de store partier samarbejde i det kommende byråd. Dette samarbejde nåede aldrig at blive etableret, da det endte med skænderier mellem rød og blå blok om, hvem der havde skylden allerede i konstitueringsfasen. At partihoppere gennem valgperioden så har gjort billedet endnu mere spraglet, har ikke gjort sagen bedre.  

Der er truffet mange gode beslutninger af det nuværende byråd, hvor der sidder mange dygtige og kompetente politikere, men billedet, der står tilbage på nethinden af de folkevalgte, er ikke smukt. Hvad der er op og ned på de sager ved vi ikke, men sikkert er, at Slagelse kommune har brug for nye byrådsmedlemmer, der kan samle et komfortabelt flertal bag en konstitueringsaftale, så byrådet kommer til at fremstå handlingsorienteret.

Til denne strategi hører, at vi skal have ordentlige velfærdstilbud til alle, så kommunen bliver mere attraktiv for ny medborgere. Vi skal have fokus på et godt erhvervsklima, på den grønne omstilling og på kultur, som alt bør kædes sammen i forpligtende fællesskaber, hvor samarbejdet mellem professionelle og frivillige går op i en højere enhed. Med fuld respekt for, at økonomien skal være i balance skal det kommende byråd tage stilling til en langsigtet og målrettet strategi for nødvendige investeringer i ny bygningsmasse til offentlige funktioner.

En del af de nuværende byrådspolitikere har i årevis forsøgt at overgå hinanden i udmeldiger om nyt rådhus, nyt svømmemekka og hal på det kommende Campus område. Med en noget vigende kassebeholdning til overtagelse den 1. januar 2018, kommer der ikke til at mangle udfordringer i den nye valgperiode.

For at komme videre med en ny fremtidssikret strategi i den kommende valgperiode skal vælgerne i Slagelse Kommune stemme på kandidater, som kan samle og vil støtte et arbejdsdygtigt flertal i byrådet.

Til at være med til at løse denne vigtige opgave stiller Radikale Venstre i Slagelse med Troels Brandt, som vores spidskandidat og borgmesterkandidat. Troels har en lederuddannelse/master i bagagen og er i dag leder af Produktionsskolen i Ringsted. Han har i denne valgperiode været formand for et kommunalt udvalg , der hedder borgerdreven innovation, ligesom han er formand for Landudvikling Slagelse.

Troels Brandt er "en samlertype" og han vil være et kvalificeret bud på en person, der valgt til Slagelse Byråd vil være i stand til at gå foran i processen med at samle og støtte op om en handlekraftig gruppe byrådspolitikere, der vil stå bag en bred konstitueringsaftale på valgnatten.

Debatindlægget er ikke udtryk for TV ØST’s holdning men udelukkende den pågældende debattørs. 

DELTAG I DEBATTEN