Debat: Kære Morten Egeskov, dialog er bedre end forbud

Venstres borgmesterkandidat Morten Egeskov, som jo ellers går for at være liberal, støtter DF fremmedfjendske synspunkter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Af Clark Pratt (EL), byrådskandidat i Odsherred Kommune

I et interview med TV2 støtter Venstres borgmesterkandidat Morten Egeskov Dansk Folkepartis forslag om, at Odsherred Kommune skal være halalfri. Der må altså ikke serveres halalkød på plejehjemmene og andre offentlige institutioner. 

Det betyder, at den del af befolkningen der er jøder eller muslimer diskrimineres. Det generer tilsyneladende ikke de to politikere, Egeskov og Julie Jacobsen (DF), som argumenterer med, at halalslagtning er dyremishandling. 

Dyr, der halalslagtes, bedøves inden, men kandidaterne forestiller, at importeret halalkød nok ikke er slagtet efter danske forskrifter. Er de også imod import af varer fra de israelskbesatte områder eller af kaffe, chokolade og tøj produceret af børnearbejdere? 

Egeskov, som jo ellers går for at være liberal, støtter Dansk Folkepartis fremmedfjendske synspunkter. Mindre opportunistiske politikker, der er imod diskrimination, får nok en dårlig smag i munden. 

Det kan heller ikke være morsomt for Alternativet i Odsherred Kommune, der sammen med Socialdemokratiet er i valgforbund med Dansk Folkeparti. Det kan meget nemt blive Alternativet, der forærer Dansk Folkeparti stemmer nok til et ekstra mandat, som derefter bruges til at pege på den anden borgermesterkandidat.

I Enhedslisten tager vi afstand fra den slags diskriminerende forslag. Vi vil have dialog med respekt, mangfoldighed med solidaritet og valgkamp med visioner - ikke frygt.

Debatindlægget er ikke udtryk for TV ØST’s holdning men udelukkende den pågældende debattørs. 

DELTAG I DEBATTEN