Debat: En renere verden til næste generation

Der skal findes alternative løsninger til, hvordan kommunen skal bekæmpe ukrudt for at sikre en renere jord og rent drikkevand.

Tema: Valgdebat
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Af Daniel Irvold (K), Vordingborg Kommune

Som familiefar ligger det mig utrolig meget på sinde, at vi skal give en renere jord og rent drikkevand videre til næste generation.

Vi er nødt til at stoppe brugen af giftstoffer, og kommunen må gå foran og afskaffe brug af gift.

Vi skal arbejde for at finde et CO2-neutralt alternativ til giftstoffer, når kommunen bekæmper ukrudt. Det er ikke godt nok at brænde ukrudtet, fordi gasbrændere afgiver CO2, og selvom det ikke er direkte gift for grundvandet, så skader det klimaet. 

Derfor må målet være, at vi snarest muligt finder gode, alternative løsninger. Jeg forestiller mig robotter, der fjerner ukrudt mekanisk, eller spotsprøjtning med varmt vand via maskiner, der oplades med grøn energi.

Jeg er overbevist om, at man kan finde på mange ideer og sandsynligvis bedre forslag, og vi bør kigge på, hvad de mest miljøvenlige løsninger er andre steder. Under alle omstændigheder skal der noget innovation til, der potentielt giver nye muligheder for erhvervslivet.

Indtil vi har nogle CO2-neutrale løsninger, synes jeg, vi skal overveje at fjerne ukrudt med knofedt – til gavn for os alle og i sær næste generation.

Debatindlægget er ikke udtryk for TV ØST’s holdning men udelukkende den pågældende debattørs. 

DELTAG I DEBATTEN