¨
praktikant banner

Vi søger en Journalistpraktikant

Som praktikant på TV2 ØST får du ikke lov at falde i ét med tapetet. Du får ansvar, spændende opgaver og masser at se til. Vi stiller krav til dig, men du får samtidig plads og tid til at lære en hel masse om verdens fedeste fag.

På TV2 ØST lægger vi stor vægt på digitale platforme. Derfor er vores praktikantforløb indrettet, så du både kommer til at skrive artikler, producere video til web og SoMe og lave indslag til TV.

 

Online messe
Den 22. april står vi klar til at fortælle dig om TV2 ØST. Vi tjekker ind klokken 9:30, 13:30 og 15:30.
Hvis du har lyst til at være med, så besøg vores online-mødelokale her (du kan få adgang via browser eller app).

Hvis der er spørgsmål, eller hvis tiderne passer dårligt, så skriv en mail til nyhedschef anri@tv2east.dk eller ring på 60 82 87 07.


"Åbent hus"
I uge 18 - fra den 27. april til 1. maj ville vi rigtig gerne have inviteret jer på besøg på TV2 ØST, men der er kommet en corona-virus på tværs. Derfor har du i stedet mulighed for at skrive en mail til anri@tv2east.dk og booke en video-samtale.

 

Som praktikant følger du en uddannelsesplan, som er tilrettelagt, så du får mest muligt ud af dit praktikforløb.

Her kan du se, hvordan din kommer til at se ud:

 

Skarpvinkling og webdoks
Vi har tilrettelagt dit forløb, så du starter på netredaktionen. Her lærer du at skarpvinkle en nyhed, skrive en lækker reportage, producere webdoks og meget mere. Vores tidligere praktikanter siger, at starten er god, fordi de lærer folk og huset at kende på den måde.

 

Tophistorier og bløde reportager
Når du er klar, begynder du at producere TV. Før du bliver sluppet løs alene ude i virkeligheden, har vi et introforløb, hvor du i to uger laver indslag med uddannet journalist på sidelinjen. Derefter er du klar til at producere indslag til vores nyheder. Du kommer både til at lave tophistorier og bløde reportager. Du skal kunne se dig selv gå kritisk til politikere, der har jokket i spinaten – men også være glad for at tale med mennesker, der brænder for deres lokalområde eller finurlige interesser.

 

VJ-uddannelse
Når du har lært at lave TV-indslag, som sidder lige i skabet, får du mulighed for at komme på VJ-kursus. Kurset varer 14 dage. Herefter har du fem uger til at øve dig – uden produktionskrav. Undervejs kommer du også på et lydkursus med en af vores dygtige lydmænd. Når du er klar, begynder du at producere reportager til TV og SoMe.

 

 

Vi elsker gode idéer
Vi er glade for praktikanter, der dukker op med nye idéer til alle platforme. Hvis dine idéer er gode, giver vi dig lov til at føre dem ud i livet. Vi tror på, at erfarne journalister sagtens kan lære noget af helt nye og uprøvede journalistspirer fyldt med energi og kreativitet.

 

 

Du skal lære noget!
Vi brænder for vores fag og gør vores bedste for at producere et fedt produkt til vores seere og følgere hver dag. Vi forventer det samme af dig. Igennem dit forløb vil vi gøre, hvad vi kan, for at give dig feedback, når der er brug for det. Det er vigtigt for os, at du har det godt på stationen – på den måde lærer du bedst.

Vi har en praktikantvejleder, som sørger for, at det hele kører, som det skal. Vejlederen tilrettelægger også den månedlige praktikantdag, som bliver brugt på feedback, øvelser, kurser eller ekskursioner.

 

 

Opgaver og ansvar fra starten
Vi synes, at du skal vælge TV2 ØST som praktiksted, hvis du er klar på at få en masse journalistiske kilometer i benene og blive tildelt opgaver og ansvar fra starten. Tidligere praktikanter indgår i stor stil i vores egen stab, og vi kan se, at de, der får job andre steder i branchen efter deres uddannelse, er værdsat af deres arbejdsgivere. Det tager vi som et udtryk for, at man får en god uddannelse som praktikant på TV2 ØST.

 

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os.

Nyhedschef:
Anders Riisgaard
Tlf.: 60 82 87 07 Mail: anri@tv2east.dk

 

Praktikantvejleder:
Katja Højbjerg
Tlf.: 22 44 55 58
Mail: kaho@tv2east.dk

 

Praktikant:
Signe Kaalund
sika@tv2east.dk
Tlf: 30 28 07 10

 

Praktikant:
Frederikke Hobye
frho@tv2east.dk
Tlf: 42 72 37 37