¨

Beregn: Så mange feriepenge får du til efteråret

Regeringen og flere partier nåede i nat frem til en aftale om en såkaldt sommerpakke, hvor dele af danskernes indefrosne feriepenge udbetales. Foto: Bax Lindhardt/SP/Ritzau Scanpix

Natten til mandag vedtog et bredt flertal i Folketinget en hjælpepakke, der udbetaler tre ugers indefrosne feriepenge til danskerne.

I samarbejde med TV2 ØSTJYLLAND

Her kan du beregne, hvor mange penge, du kan få til oktober. 

Se hvor mange feriepenge, du har til gode

Indtast månedsløn før skat - eksklusiv pension - i hele kr.

Regeringen og flere partier nåede i nat frem til en aftale om en såkaldt sommerpakke, hvor dele af danskernes indefrosne feriepenge udbetales.

Oprindeligt, havde regeringen foreslået, at der skulle udbetales to af de fem ugers indefrosne feriepenge til danskerne. Men natten til mandag blev et bredt flertal enige om danskerne til efteråret skal have tre af deres fem ugers indefrosne feriepenge. 

Formålet med den såkaldte sommerpakke er, at sende flere penge ud til danskerne, for at flere vil bruge penge og dermed hjælpe virksomhederne. 

De tre ugers feriepenge udbetales til oktober og planen er, at partierne i efteråret vil forhandle om de sidste to af de i alt fem ferieuger.

Feriepengetiltaget vil i alt koste 60 milliarder kroner. Pengene er dog indbetalt af modtagerne selv som del af feriepengeordningen.

Sådan er pengene optjent: 

Grundet en ændring i ferieloven er der indefrosset fem ugers feriepenge for alle danskere, der har haft et arbejde og optjent feriepenge i perioden 1. september 2019 til 31. august 2020.
Pengene skulle først have været udbetalt, når den enkelte går på pension, men de bliver nu skudt afsted for at sætte gang i forbruget efter coronakrisen.


Den konkrete udbetaling i beregneren ovenfor kan variere, da den afhænger af flere forhold - blandt andet om du betaler topskat.

Her er et overslag over, hvad du kan forvente at få udbetalt efter skat, når de tre ugers feriepenge bliver udbetalt:

  • Årlig indkomst før skat: 100.000 - udbetaling på 4500 kroner efter skat.
  • Årlig indkomst før skat: 200.000 - udbetaling på 9000 kroner efter skat.
  • Årlig indkomst før skat: 300.000 - udbetaling på 12.600 kroner efter skat.
  • Årlig indkomst før skat: 400.000 - udbetaling på 16.800 kroner efter skat.
  • Årlig indkomst før skat: 500.000 - udbetaling på 21.000 kroner efter skat.*
  • Årlig indkomst før skat: 600.000 - udbetaling på 19.200 kroner efter skat.*
  • Årlig indkomst før skat: 1.000.000 - udbetaling på 32.400 kroner efter skat.

Kilde: Danske Bank.

* Topskattegrænsen er i år på 531.000 kroner og påvirker derfor udbetalingen af feriepenge efter skat, når ens løn ligger over det leje.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App