Regioner tilbagetrækker masker på grund af fejl

Maskerne er indkøbt af Region Nordjylland, som har distribueret værnemidlerne videre til alle de øvrige regioner, der nu også tilbagetrækker dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Nordjylland trækker nu en bestemt type masker tilbage fra deres hospitalsafdelinger, fordi der har været flere indberetninger om fejl på maskerne.

Det oplyser Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Maskerne er indkøbt af Region Nordjylland, som har distribueret værnemidlerne videre til alle de øvrige regioner, der nu også tilbagetrækker dem.

Maskerne kan gå op i sømmen

Tilbagetrækningen sker på baggrund af meldinger om, at maskerne kan gå op i sømmen, når man har haft dem på i et stykke tid.

quote Det er vigtigt, at sundhedspersonalet kan have tillid til de værnemidler, der skal beskytte både dem selv og patienterne mod covid-19

Roeland Løfberg, koncerndirektør i Region Nordjylland

- Det er vigtigt, at sundhedspersonalet kan have tillid til de værnemidler, der skal beskytte både dem selv og patienterne mod covid-19, når de udfører deres arbejde. Derfor trækker vi maskerne tilbage og sætter dem i karantæne på vores lager, mens sagen undersøges nærmere, siger Roeland Løfberg, der er koncerndirektør i Region Nordjylland, i pressemeddelelsen.

Det drejer sig om FFP3 masker Meixin MX50-14V fra EE Healthcare.

Regionen oplyser, at man nu er ved at undersøge, om der er tale om et generelt problem ved de leverede masker af denne type model, eller om det drejer sig om en enkeltstående levering.