Mangeårigt medlem forlader de Konservative på grund af Lindholm

Poul Müller langer hårdt ud efter partiets linje over for flygtninge og indvandrere. - Jeg kan ikke lægge navn til længere.

Tema: Skal Lindholm være udrejsecenter?
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Poul Müller fra Herning har i mange år været et kendt ansigt i midt- og vestjysk politik.

Han har repræsenteret Det Konservative Folkeparti i amtsrådet og det midtjyske regionsråd, ligesom han har været medlem af partiets hovedbestyrelse og fungeret som dirigent på årsmøderne.

Men nu er det slut - Poul Müller er ikke længere konservativ. Han har meldt sig ud af partiet.

quote Selvfølgelig bør disse mennesker forlade Danmark, men det her er, uanset hvilke anstrengelser man gør sig for at kalde det noget andet, internering

Poul Müller, Herning

I et åbent brev til partiet skriver Müller, at der efter hans opfattelse er sket et helt afgørende skred i værdierne i forbindelse med den nye finanslov for 2019 - et skred, som han ikke kan acceptere.

- Jeg kan ikke lægge navn til længere, skriver han.

Poul Müller peger på politiets politik over for flygtninge- og indvandrere som det springende punkt. Han langer ud efter partiets kampagne mod "nazi-islamisme" og beslutningen om at placere kriminelle asylansøgere på øen Lindholm.

Artiklen fortsætter under billedet.

Øen Lindholm ligger i Stege Bugt.
Øen Lindholm ligger i Stege Bugt.
Foto: TV 2 Grafik

- Selvfølgelig bør disse mennesker forlade Danmark, men det her er, uanset hvilke anstrengelser man gør sig for at kalde det noget andet, internering. Det løser ikke noget problem, det er i et retssamfund uacceptabelt, og det gør formentlig ovenikøbet kun de anbragte mennesker ringere i stand til at klare sig fremadrettet og muligvis også syge. Og så er det dyrt – horribelt dyrt, når tages i betragtning, at det intet løser, men kun er symbolpolitik, skriver han.

Menneskefjendsk

Han mener også, at der er sket et skred i behandlingen af de personer, der har fået asyl.

 - De skal tvangshjemsendes uanset integrerede eller ej, når forholdene er til det – og der er i finanslovsaftalen ingen grænse for, om de har været her i mange år. Det skal tælle så lidt som muligt, om de har lært dansk, om de har et arbejde, om de har integreret sig ved deltagelse i foreningsliv. Det er så langt fra, hvad jeg tror på og så menneskefjendsk og det ødelægger mennesker og skader Danmark, at nu er nok nok – jeg har fået nok, skriver Poul Müller i det åbne brev.

NYT UDREJSECENTER PÅ LINDHOLM

Müller blev valgt ind i det midtjyske regionsråd ved valget i 2006. Han valgte ikke at genopstille ved valget i 2013.

Partiets landsformand, justitsminister Søren Pape Poulsen fra Viborg, siger til TV MIDTVEST, at han ikke ønsker at kommentere Müllers kritik.