Broløbet over Storebælt er aflyst

Det store motionsløb, der skulle have fundet sted på Storebæltsbroen i september er aflyst. Løbsledelsen satser på at vende tilbage i 2021.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver ikke noget løb over Storebælt i år. Det har deltagerne fået at vide på en mail fra løbets ledelse fredag formiddag.

- Det er med stor beklagelse, at vi må meddele, at Broløbet Storebælt ikke som planlagt kan afvikles lørdag d. 19. september 2020. Det er ikke for nuværende muligt at få oplyst hygiejne- og sikkerhedskrav i forbindelse med COVID 19 situationen for en sikker gennemførelse, står der blandt andet i mailen.

Arrangørerne begrunder aflysningen med, at de mangler retningslinjer fra myndighederne for, hvad der er tilladt efter 1. september. Det samme nævner Broløbet.

- Som ansvarlig arrangør ser vi derfor ingen anden mulighed end at aflyse dette års løb, i det de manglende retningslinjer for større arrangementer i resten af året betyder, at vi ikke kan tilpasse en forsvarlig og sikkerhedsmæssig gennemførelse af løbet, står der i mailen.

Nyt løb i 2021

I mailen fremgår det, at arrangørerne forsøger at finde en ny dato næste år, men at det endnu ikke er på plads.

- Vi vil bruge sommerferien til at blive klar med det hele herunder en ny løbsdato – en ting er dog sikkert: Vi skal løbe i 2021, står der.

Deltagerne kan vælge at få flyttet deres tilmelding til løbet på et senere tidspunkt, eller de kan få billetprisen refunderet minus et håndteringsgebyr.

Flere andre motionsløb er også blevet aflyst i de senere dage. Blandt andet har Lillebælt Halvmarathon valgt at aflyse deres løb i september, mens HCA Marathon indtil videre har valgt at fortsætte som planlagt med deres løb i samme måned.

Tidligere på sommeren blev også det store motionsløb Royal Run aflyst.

Bump på vejen

Carl Haals, som er løbsleder for Broløbet på den fynske side, siger, at de havde håbet at kunne gennemføre løbet til det sidste.

- Vi har kæmpet og kæmpet, men vi har ikke fundet nogen løsninger. Vi har set, at andre har lukket ned, og vi skal ikke være dét arrangement, der spreder smitte, siger Carl Haals til TV 2/Fyn.

Løbslederen er især ærgerlig, fordi det ikke er første gang, løbet oplever problemer.

- Broløbet er unikt, og det betyder, at der er stor interesse. Men vi må erkende, at der har været bump på vejen i den seneste tid. Den kraftige debat i 2017 om trafiksikkerheden på broen var tæt på at lukke os helt, og nu dette. I dag er vi kede af det, men vi satser på 2021, siger Carl Haals.