Weekenden byder på smukt sensommervejr

Flere steder kan vi nå over 20 grader og få meget sol.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ugen har allerede budt på to sommerdage, men den bliver ved med at give. I weekenden har vi fortsat højtryk, så der er meget gode chancer for sol og stedvis over 20 grader.

Det kommer mange steder til at være flot sensommervejr med meget rolige vindforhold.

Det er ellers en årstid, hvor højtryk efterhånden ikke længere er garanti for solskin, da solhøjden nu er så lav, at solen har svært ved at få bugt med tåge, der dannes på rolige nætter.

Solen står lørdag kun 35 grader over horisonten i Aarhus. Det svarer til den 23. marts.

Lørdag med op til 20 grader

Lørdag begynder flere steder med tåge og mange lave skyer. Fordi solen står så sent op og ikke har meget kraft tilbage, skal vi formentlig op af eftermiddagen, før solen bryder igennem nogle steder.

Ved kyster kan der være en risiko for, at tågen kan ligge og genere som havgus hele lørdagen.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Der vil dog også være mange, der har sol fra morgen til aften, og de heldige kan få over 20 grader. Det er et meget flot niveau her tæt på jævndøgn.

Det vil føles ekstra varmt, da vinden er meget svag. Så sidder man i solen, vil det mange steder være muligt at få luftet sommergarderoben for en af de sidste gange i år.

Søndag med varmest i Syd

Søndag er historien meget den samme som lørdag, da vi ved, at dagen igen starter med tåge og skyer.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Hvem, der er de heldige og får mest sol og temperaturer over 20 grader, er endnu usikkert. Men prognosen herover angiver, at det nok især er de sydlige egne der når et sensommerligt niveau.

Sensommervejret ser ud til at holde stand til og med tirsdag. Herefter bliver det igen mere ustadigt med faldende temperaturer.