Vindstød af stormstyrke - lokalt kan der falde slud og sne

Der venter efterårsvejr med kraftige vindstød i hele landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Foråret har fået fat i Danmark, og marts blev den mest solrige i syv år. April er begyndt mere blæsende, og torsdag vil vejret føles mere som efterår end forår.

Det bliver blæsende i hele landet. Især ved Jammerbugten. Der er varslet vindstød af stormstyrke fra Thyborøn til Skagen fra klokken 11.00 til 22.00.

Artiklen fortsætter under kortet.

Prognose af vindstød klokken 19. Vindstød af stormstyrke ved Jammerbugten. Båndet med kraftige vindstød i den sydøstlige del af Danmark er i forbindelse med en koldfront.
Prognose af vindstød klokken 19. Vindstød af stormstyrke ved Jammerbugten. Båndet med kraftige vindstød i den sydøstlige del af Danmark er i forbindelse med en koldfront. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

I løbet af formiddagen vil der være plads til lidt sol hist og her, og det vil stort set holde tørt. Det bliver efterhånden mere og mere blæsende i Nordjylland.

Torsdag eftermiddag vil en koldfront passere ned gennem landet fra nordvest med regn og kraftige vindstød som følge. I de østlige egne vil temperaturen nå op på ti grader, og vinden være op til kuling ved kysterne.

Artiklen fortsætter under kortet.

Der er risiko for vindstød af stormstyrke ved Jammerbugten.
Der er risiko for vindstød af stormstyrke ved Jammerbugten. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

I aftentimerne vil fronten løbe videre mod syd, og lige på bagsiden af fronten kommer der kraftige vindstød (se vindstødsgrafik øverst i artiklen). Der er fortsat risiko for stormstød ved Jammerbugten.

Sidst på aftenen vil fronten også passere Bornholm, og der vil stedvis komme byger i Jylland.

Artiklen fortsætter under kortet.

En koldfront er placeret fra Kattegat lige nord for Anholt til Nissum
En koldfront er placeret fra Kattegat lige nord for Anholt til Nissum Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

Luften er så kold, at nogle byger vil være med slud og særligt i nattetimerne kan der også falde lokale snebyger.

Fredag bliver blæsende med stedvise byger, der lokalt kan være vinterlige. Da vinden er fra nordvest må vi nøjes med cirka syv grader. Til gengæld vil vejret igen smage af forår i weekenden.