Vi har fået julis første sommerdag - og i morgen kan de heldige få 27 grader

I morgen kulminerer varmen og mange steder i Østdanmark kan termometrene nå op mellem 23 og 27 grader.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Julivejret har været sløjt, men endelig er sommervejret ankommet. Lidt før klokken 15 måltes 25,5 grader i Holbæk.

Det er første gang i juli en officiel målestation viser de mindst 25,0 grader, der definerer en meteorologisk sommerdag.

 
  Foto: Jens Ringgård Christiansen, TV 2 VEJRET Kilde: DMI

Sidste år fik vi også julis første sommerdag på månedens 18. dag. Herefter fulgte yderligere 10 sommerdage resten af måneden. Sådan ser det ikke ud i år. Vi får endnu en sommerdag i morgen, men herefter bliver det køligere.

Prognose af temperatur søndag klokken 15.
Prognose af temperatur søndag klokken 15. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

øndag vil termometrene øst for Storebælt mange steder vise mellem 23 og 26 grader - og måske kan termometrene i Nordsjælland eller på Bornholm ramme 27 grader.

Smukkest sommervejr på Bornholm

Bornholm vil opleve solrigt vejr med svag sydøstlig vind. I den vejrsituation varmes klippegrunden over Nordbornholm som regel mere op end prognoserne peger på.

Vejrkort søndag. En front vil sørge for skyer og til tider også regn i Nordvestjylland. Centralt i landet er der risiko for byger, som lokalt kan være med torden. I de sydøstlige egne kommer der mest sol. 
Vejrkort søndag. En front vil sørge for skyer og til tider også regn i Nordvestjylland. Centralt i landet er der risiko for byger, som lokalt kan være med torden. I de sydøstlige egne kommer der mest sol.  Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

En front med skyer og regn sørger for, at Nordvestjylland får lavere temperaturer end resten af landet. Her vil termometrene generelt vise i underkanten af 20 grader. Centralt i Danmark er der risiko for kraftige byger, som lokalt kan være med torden.

Femdøgnsprognose fra 19. til 23. juli. 
Femdøgnsprognose fra 19. til 23. juli.  Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

Fra mandag bliver det køligere i hele landet.