Varm torsdag - du kan blive skoldet på 35 minutter

Det kan blive op til 29 grader, hvor det bliver varmest.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Over næsten hele Danmark skinner morgensolen fra en skyfri himmel, og selvom der er enkelte tågebanker i dele af landet, så vil de hurtigt fordampe.

Dermed er der lagt i ovnen til en særdeles solrig – og meget varm – torsdag, hvor man i hele landet får gedigent sommervejr.

Fra morgentemperaturer på ned til 8,4 grader i Horsens, hvor det har været koldest, får temperaturen nu frit løb til at stige. Allerede før middag kan temperaturen stige til over 25 grader, men det er først midt på eftermiddagen, at varmen kulminerer.

Læs også
Varmt vejr øger risiko for markbrande under høsten
Læs også
Varmt vejr øger risiko for markbrande under høsten

Her kan termometrene i dele af landet vise 28 eller måske endda 29 grader, når det er varmest.

De højeste temperaturer kan forventes i den centrale del af Jylland – de samme steder, hvor det har været koldest her til morgen.

På Fyn, Sjælland og Lolland-Falster kan man også se frem til en varm augustdag, hvor temperaturerne forventeligt kan nå 27-28 grader.

Koldere ved kysterne – men husk solcremen

Hvis man synes, at eftermiddagsheden bliver en tand for krasbørstig, er der hjælp at hente langs vores kyster. Her vil temperaturerne nå op mellem 20 og 23 grader, når det er varmest, og lette briser kan blæse fra havet ind mod land – ellers bliver torsdagen med meget rolige vindforhold.

Man skal dog ikke langt ind i landet, før temperaturerne hurtigt stiger til over 25 grader igen.

Selvom dagene bliver kortere, så vær opmærksom på uv-indekset. Med værdier op til 5 kan man blive solskoldet på cirka 35 minutter, hvis man ikke er beskyttet mod solen midt på dagen.

Første varme dag, der kan ende med hedebølge

Med udsigt til høje temperaturer fra i dag – og i adskillige dage frem – er der en reel mulighed for hedebølge. Man taler om hedebølge, hvis gennemsnittet af tre på hinanden følgende dages maksimumtemperaturer overstiger 28 grader.

Selvom der derfor "officielt" først er hedebølge på tredje dag, vil det ikke være forkert at sige, at hedebølgen mange steder starter torsdag.

De næste dage kan det endda blive endnu varmere, og i weekenden kan temperaturen runde 30 grader.


Nyhedsoverblik