Varm søndag: Her kan temperaturen nå 25 grader

Vi kan i dag få årets sjette sommerdag, når temperaturen i dagens løb stiger til 25 grader flere steder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Varm luft blæser i dag op over landet fra syd og sydvest, og det giver anledning til temperaturer der kan nå 25 graders varme i eftermiddagens løb.

Dermed er der udsigt til årets sjette sommerdag, hvis temperaturen når mindst 25,1 grader et eller andet sted i landet.

Varmen blæser op over landet fra syd på forsiden af et front der fra i aften kan give os regn- og tordenbyger - selvom det ikke bliver i det omfang som vi så det i fredags.

Skyet i korte perioder

Inden da vil temperaturen dog blot stige, og i eftermiddag kan man i den syd- og østlige del af landet flere steder nå 23-25 graders sommervarme. Dermed er der ikke kun udsigt til den sjette sommerdag, men også den første der faktisk falder i en sommermåned i år.

Samtidigt vil der i perioder være gode muligheder for at se solen skinne, mens der også vil være korte episoder hvor det bliver mere skyet.

Anderledes trist bliver vejret i den nordlige del af Jylland, hvor man allerede 'slås' med fronten. Her vil det være overskyet det meste af dagen, og i perioder regner det også.

Samtidigt vil temperaturen her blot nå op mellem 14 og 17 grader, så her venter der en væsentlig mere kedelig juni-søndag, rent vejrmæssigt.