¨

Våd og voldsom weekend truer

Arkivfoto. Foto: Per Rasmussen

Et lavtryk går søndag gennem Danmark, og det kan give hvidt i nedbøren i den nordlige del af landet.

I samarbejde med tv2.dk

Weekenden står på ustadigt vejr med masser af regn og blæst.

Lørdag bliver en dag med regn i perioder hele dagen igennem.

- Det bliver ikke heldagsregn fra morgen til aften, men det kommer i byger, og man skal ikke forvente at se noget til solen, siger meteorolog ved TV 2 Vejret Sebastian Pelt.

Søndag kan blive barsk

Sebastian Pelt, meteorolog ved TV 2 Vejret

I løbet af dagen blæser det op, og det vil især kunne mærkes ved den jyske vestkyst, hvor vindstødene i løbet af lørdag eftermiddag kan nå op i nærheden af stormstyrke.

- Selvom lørdag ikke lyder særlig behagelig, er det den bedste dag denne weekend. Søndag kan blive barsk, lyder det fra Sebastian Pelt.

Kraftigt lavtryk passerer Danmark

Søndagens vejr er sværere at forudsige.

Et lille, men kraftigt lavtryk skal passere Danmark, og den præcise bane får stor betydning for vejret. Derfor kan søndagsvejret deles op i en sydlig og en nordlig del, hvor det lige nu er svært at sige, hvor skæringspunktet kommer til at ligge.

Syd for lavtrykket vil det blæse kraftigt op, og nogle prognoser viser middelvinden nær storm. Andre prognoser har en mindre kraftig udvikling, men det bliver under alle omstændigheder meget blæsende.

Anden del af søndagsvejret ligger nord for lavtrykket, og der kan det regnvejr, der ligger over hele Danmark søndag, måske gå over i slud og tøsne.

Skiller mellem nord og syd

Prognosemodellerne er meget usikre på selve lavtryksbanen.

Hvis det går nordligt, får en større del af landet kraftigt blæsevejr og måske noget, der minder om storm. Hvis lavtrykket går mere sydligt, kan en større del af landet opleve hvidt i nedbøren.

- Uanset hvordan lavtrykket bevæger sig ind over landet, bliver det vådt. Det er sikkert. Spørgsmålet er, hvor stor en del af landet, der får kraftig blæst, og hvor stor en del der kan få slud og tøsne, siger Sebastian Pelt.

I samarbejde med tv2.dk
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App