Usædvanligt mange naturbrande får ikke ubetænksomhed til at stoppe

Der har været 845 naturbrande i Danmark fra 1. maj til 5. juli. Det er 500 flere, end der normalt er på et år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Årets første sommermåneder har været plaget af et usædvanligt højt antal naturbrande, og de er opstået på trods af, at der har været afbrændingsforbud over store dele af landet.

Derfor opfordrer både politikredse og beredskabsstyrelsen folk til at overholde det afbrændingsforbud, der fra den 4. juli har omfattet hele landet.

Der er nemlig stadig episoder over hele landet, hvor folk lader til enten at ignorere forbuddet eller ikke kende til det.

- Vi får jo stadigvæk meldinger om, at man finder engangsgrill, der er sat på græs, og brande, der opstår i rabatter – altså det tyder på, at nogen har kastet noget brændbart ud af vinduet fra en bil. Der er også eksempler på, at nogen har puttet cigaretskodder ned i affaldsposer, siger Lars Schou, operativ chef i Beredskabsstyrelsen.

Beredskab under pres

Den aktuelle brandfare har sat beredskabet under pres.

Udfordringen bliver løst ved, at de forskellige dele af beredskabet hjælper hinanden, men det kan ikke kompensere for arbejdsbyrden.

- Det er klart, at når man har været ude at slukke i otte timer, så har man brug for noget hvile, og man skal hjem og reetablere køretøjerne, så man skal have nogle andre til at sætte ind, siger han.