¨

To unge kvinder slynget ud af karrusel

Forlystelsen 'Twist', hvor Maya Hestehave og veninden blev slynget ud af. Foto: Maya Hestehave / TV 2

Karrusellen, som de to piger blev slynget ud af, er nu taget ud af brug.

I samarbejde med tv2.dk

17-årige Maya Hestehave og hendes veninde fik sig natten til søndag en slem forskrækkelse, da de besøgte Døllefjelde-Musse Marked.

Under en tur i karrusellen 'Twist' løsrev sikkerhedsbøjlen sig pludselig på den gondol, som de to veninder sad i.

De to piger blev slynget ud af karrusellen og fløj gennem luften.

- Vi ryger ind i et metalhegn, hvor vi lander oven på hinanden. Der var flere, der stod og græd, og min venindes kæreste var i chok, siger Maya Hestehave til TV 2.

Jeg havde aldrig nogensinde troet, at det her kunne ske

Maya Hestehave

Pigerne lå i et kort stykke tid bevidstløse på jorden, men kom hurtigt til sig selv og kunne rejse sig op, siger Maya Hestehave.

De to veninder blev efterfølgende kørt til Nykøbing Falster Sygehus, hvor lægerne kunne fortælle, at pigerne var sluppet ualmindeligt billigt fra ulykken. Men dagen derpå sidder chokket stadig i kroppen på Maya Hestehave.

- Jeg havde aldrig nogensinde troet, at det her kunne ske, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Nederst på billedet ses sikkerhedsbøjlen, der røg af gondolen, som de to piger sad i.  Foto: Maya Hestehave / TV 2

TV 2 har været i kontakt med Sydsjælland og Lolland Falsters Politi, der bekræfter, at der har været en karruselulykke, og at sagen fortsat bliver undersøgt sammen med Arbejdstilsynet. Den videre efterforskning vil vise, om der skal rejses sigtelse efter ulykken.

Gennemførte syn i torsdags

Ejeren af Tivoliland, Kjeld Christensen, forklarer til TV 2, at karrusellen for nyligt gennemførte et regelmæssigt sikkerhedssyn forud markedet i Døllefjelde-Musse, hvor 'Twist' blev godkendt til brug.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan så gondolen ud, uden sikkerhedsbøjle på. Foto: Maya Hestehave

Ifølge Kjeld Christensen løsrev sikkerhedsbøjlen sig, fordi en svejsning gik. Han ved ikke, hvor gammel karrusellen er.

- Jeg har købt den brugt for tre år siden, og der er ikke nogen bøger på, hvor gammel den er, siger han og understreger, at den ikke har kørt siden ulykken natten til søndag.

- Hvis der er nogen, der er ked af det, så er det mig. Det giver et dårligt omdømme, og sådan noget må ikke ske. I de 45 år jeg har rejst med tivoliet, er det her gudskelov aldrig sket før, siger Kjeld Christensen.

'Twist' taget ud af drift

Døllefjelde-Musse Marked fejrer i år 40 års jubilæum. Tivoliland har været med alle årene, og sådan bliver det umiddelbart ved med at være, siger formand for markedet, Leif Chortzen.

- Jeg kan ikke forestille mig, at samarbejdet med Tivoliland stopper på grund af det her, siger han og understreger, at markedet som helhed er ked af ulykken.

Hvis der er nogen, der er ked af det, så er det mig. Det giver et dårligt omdømme, og sådan noget må ikke ske

Kjeld Christensen, ejer, Tivoliland

Døllefjelde-Musse Marked er et kræmmermarked, der foregår hvert år i storebededagsferien på Østlolland.

Kjeld Christensen forsikrer over for TV 2, at 'Twist'-karrusellen ikke kommer i brug igen, før den er blevet godkendt af de rette myndigheder, men uanset om karrusellen bliver godkendt igen eller ej, så har Maya Hestehave ikke tænkt sig at benytte Tivolilands forlystelser igen.

- Uanset hvor meget smertestillende, jeg tager her til aften, så gør det ondt. Jeg kommer nok ikke til at køre i karrusellerne på Døllefjelde-Musse Marked igen.

Omkring 120.000 gæster lægger vejen forbi markedet hvert år, skriver Døllefjelde-Musse Markedet på sin hjemmeside.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App