Trods flere skyer - her kan man få en sommerdag

Selvom der mange steder er en del skyer på himlen søndag, så er det fortsat varm luft, der befinder sig over Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For blot anden gang i en længere periode har solen i dag kamp om pladsen på himlen.

En stor del af Danmark er søndag morgen dækket af skyer - navnlig over den østlige del af landet - og først i løbet af dagen kommer der gradvist mere solskin.

Længere vestpå er der mere plads til solskin, selvom himlen ikke er helt blå, som vi har vænnet os til den seneste tid.

Skyerne er dannet i forbindelse med et lavtryk i højden, som også lørdag var årsag til regn- og tordenbyger over især Sjælland.

Området med ustabil luft bevæger sig dog langsomt mod øst, og det gør, at der kommer til at være længere perioder med solskin, som søndagen skrider frem. Luften er dog fortsat ustabil nok til, at der efter middag kan dannes enkelte regn- og tordenbyger hist og her. 

Formentlig vil de dog være færre i antal og lidt mindre intense end lørdag.

Op til 25 grader 

Skyerne sætter en dæmper på temperaturerne, der mange steder i dag vil befinde sig på mellem 17 og 22 graders varme. Så snart det klarer op, kan temperaturerne dog hurtigt stige et par grader yderligere, og det sandsynliggør muligheden for årets 14. sommerdag.

Højeste temperaturer søndag eftermiddag. Lokalt kan temperaturen nå 25 graders varme over den nordvestlige del af Jylland. Foto: TV 2 VEJRET
Højeste temperaturer søndag eftermiddag. Lokalt kan temperaturen nå 25 graders varme over den nordvestlige del af Jylland. Foto: TV 2 VEJRET

Chancen er størst over den nordlige del af Jylland, som også var stedet, hvor man oplevede den højeste temperatur lørdag med hele 26,9 grader i Tylstrup nord for Aalborg.