Tør dag og kølig sankthansaften venter

I modsætning til de foregående dage holder vejret lørdag tørt, og det samme gælder for sankthansvejret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver ikke brug for regnfrakken lørdag, men til gengæld er det en god idé at tage den tykke trøje med, hvis man vil opholde sig udendørs i længere tid af gangen.

Danmark befinder sig mellem et lavtryk mod nordøst, og et højtryk mod sydvest, og i det 'mellemrum' strømmer tør og relativt kølig luft ned over landet fra nordvest.

Det giver anledning til nogen sol, men også mange drivende skyer, der dog ikke udvikler sig til egentlige byger, som vi har set det de foregående dage. 

Temperaturerne vil dog holde sig på et behersket leje mellem 14 og cirka 19-20 grader - varmest østpå i landet. Samtidigt aftager vinden langsomt og det gør, at det efterhånden vil føles mindre barskt at være ude.

Kølig og tør sankthansaften

Sankthansaften er uden tvivl en af de aftener om året, hvor flest danskere er udendørs. Derfor spiller vejret naturligvis en stor rolle, og vejret til sankthans har da også skiftet mellem varme og kolde aftener, samt mellem knastørre og drivvåde båltaler. 

Vejret sankthansaften. Lunest bliver det over de østlige egne.
Vejret sankthansaften. Lunest bliver det over de østlige egne.
Foto: TV 2 Vejret

Årets udgave af sankthansaften kommer til at foregå i tørvejr, men med temperaturer der midt på aftenen mange steder blot vil ligge på mellem 12 og 16 graders varme.

Igen bliver det lunest over de østlige egne, mens man navnlig i den vestlige del af Jylland vil opleve det køligste vejr.

Igen bliver det lunest over de østlige egne, mens man navnlig i den vestlige del af Jylland vil opleve det køligste vejr. 

 

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere