Tirsdag markerer et vejrskifte

En front skal i løbet af tirsdagen passere landet med et par millimeter nedbør. Herefter strømmer mildere luft hen over Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Langt de fleste danskere står tirsdag op til overskyet vejr.

Eneste undtagelse er på Bornholm. Her kan en solopgang fra en skyfri himmel nydes klokken cirka 8.20.

Til gengæld er Bornholm det koldeste sted i landet tirsdag morgen med et par graders frost. I resten af landet ligger temperaturen fra morgenstunden fra let frost til et par graders varme.

Den grå start på dagen varsler en gråvejrsdag til stort set alle tirsdag. Det er kun bornholmerne, der kan nyde endnu en solskinsdag.

I løbet af dagen skal en front passere landet fra vest med nedbør. Fronten markerer et vejrskifte til noget mildere vejr.

TV 2 VEJRETs radar kan du følge frontens passage hen over landet.

Starter med tørvejr

På trods af de mange skyer starter tirsdag med tørvejr til alle.

Skyerne er en del af den frontzone, der skal forbi Danmark. Men endnu ligger nedbøren ude over Nordsøen.

Temperaturen i formiddagstimerne kommer op mellem to og fire graders varme. Lunest bliver det i Jylland, hvor det derimod også bliver mest blæsende. I Nordvestjylland kan det blæse med op til en hård vind fra syd.

Regn og slud i aften

Når mange sikkert er i færd med at nyde frokostpausen, begynder det efterhånden at regne i Nordvestjylland. Det er fronten, som nu går i land.

I eftermiddagens løb udbredes regnen til det meste af Jylland, mens det fortsat er tørt over de østlige landsdele. På Bornholm vil man endda kunne nyde en smuk solnedgang.

Sidst på eftermiddagen forventes nedbøren at nå til Fyn.

Læs også
Fugleart sætter rekord i Danmark: - Det er helt fantastisk

I forbindelse med frontpassagen kan temperaturen nå op mellem tre og fem graders varme i Jylland. Længere øst på kan termometret måske snige sig op på tre graders varme. Koldest bliver det på solskinsøen, hvor temperaturen dagen igennem holder sig omkring frysepunktet.

I aftenens løb bliver det de østlige egnes tur til at få lidt nedbør.

Her kan regnen lokalt gå over i lidt hvidt i form af slud. Isslag kan ikke udelukkes.

Efter tirsdagens frontpassage er der mildere vinde over Danmark. De kommende dage kan temperaturen således igen komme op mellem syv og 10 graders varme.