Tirsdag bliver årets hidtil varmeste dag

Det bliver dog koldere ved kyster med pålandsvind.

Tirsdag vil byde på regulært forårsvejr med plads til en del solskin og temperaturer, der i dagens løb kan stige til det hidtil højeste niveau i 2021.

Fra morgenstunden er der stedvis skyer og dis, men allerede i løbet af de kommende timer vil det meste af disen opløses. Det medfører, at solen får rig mulighed for at varme landjorden op, som derefter opvarmer de nederste luftlag.

Derfor stiger temperaturen hurtigt - indtil ud på eftermiddagen - hvor dagens højeste temperaturer kan forventes.

Det er sandsynligt, at temperaturen når op mellem 16 og 17 grader, hvor det bliver varmest, men det kan ikke udelukkes, at man lokalt kan se termometrene vise 18 grader tirsdag eftermiddag.

Forventede temperaturer tirsdag eftermiddag. De steder, hvor det bliver varmest, kan temperaturen nå 16-18 grader. Men i den vestlige del af Jylland får temperauren svært ved at nå over 10 grader.
Forventede temperaturer tirsdag eftermiddag. De steder, hvor det bliver varmest, kan temperaturen nå 16-18 grader. Men i den vestlige del af Jylland får temperauren svært ved at nå over 10 grader. Foto: TV 2 VEJRET


De højeste temperaturer kan forventes i den nordøstlige del af de enkelte landsdele, hvor luften har blæst længst tid over opvarmet land. Derfor er steder som Djursland, Nordsjælland og Københavnsområdet nogle af de områder, hvor man tirsdag eftermiddag kan opleve de højeste temperaturer.

Dermed er det sikkert, at tirsdag bliver årets foreløbigt varmeste dag i Danmark. Indtil nu er den højeste temperatur i 2021 målt så tidligt som 25. februar, hvor der to steder i Nordsjælland blev målt 15,1 grader på den fjerdevarmeste februar-dag i Danmark.

Koldere ved kyster med pålandsvind

Med forventede maksimumtemperaturer på 17-18 grader tirsdag eftermiddag, er det varmere, end hvad man normalt kan forvente i løbet af marts.

Den gennemsnitlige maksimumtemperatur i løbet af en normal marts, baseret på de seneste 30 års klima, er 15,5 grader.

Det er dog ikke alle steder i landet, at man vil opleve lige høje temperaturer tirsdag.

Især langs den jyske vestkyst vil koldere luft fra Nordsøen samt risiko for havgus medføre, at temperaturen mange steder får svært ved at krybe over 10 graders varme - selv i eftermiddag.

Navnlig, hvis der er havgus, kan man opleve temperaturer så lave som seks til otte grader, men kommer man blot et par kilometer ind over land vil temperaturen stige hurtigt.

Onsdag får temperaturen endnu et nøk opad, og måske kan vi nå 19 grader.