Syvendevarmeste nat i Danmark nogensinde - her blev det varmest

For anden nat i træk oplevede mange steder tropenat. De højeste temperaturer blev målt her i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For fjerde gang denne sommer viste termometret mere end 20 grader som laveste temperatur flere steder i Danmark.

Hele 11 steder var nattenvarmen særlig intens, og ligesom det var tilfældet natten til onsdag, blev det varmest på Langø i Nakskov Fjord.

DE VARMESTE TROPENÆTTER

Her faldt temperaturen ikke til mindre end 22,3 grader som laveste temperatur, og det bringer tropenatten ind på en syvendeplads over varme nætter i den meteorologiske historie i Danmark.

Netop Langø ligger ud til Nakskov Fjord som i går satte ny rekord i brandvarmt badevand. 

Ved Hestehovedet Strand blev der målt hele 28 grader varmt havvand - hvilket er den højeste temperatur i de 22 år som TV 2 VEJRETS badevandsmålere har målt.

Varmeste nat i København i 21 år

Også i landets hovedstad føltes lagnerne ekstra klistrede og luften hed. Således nåede temperaturen på Frederiksberg ikke længere ned end 20,8 grader. Det gør natten til den varmeste i København siden den 28. august 1997, hvor termometret viste 21,0 grader som laveste temperatur.

Rekorden for varmeste tropenat i Danmark tilhører fortsat Christiansø, som natten til den 26. august 1997 havde 23,0 grader som laveste temperatur.

De kommende nætter kan vi igen opleve tropenætter over landet, mens vi torsdag igen kan se temperaturen stige til 33 graders varme.