¨

Store kontraster hen over landet: Her får man mest sol

Foto: Lynge Nielsen

Trods vores lands ringe størrelse vil der være store forskelle i vejret fra øst til vest - og centralt i landet har man de bedste solchancer.

I samarbejde med tv2.dk

Vi har taget hul på en dag, hvor flere og flere får brug for solbrillerne, mens der enkelte steder bliver brug for paraplyen.

Bor man i et strøg lige ned gennem den centrale del af landet, har man de bedste muligheder for sol set hen over hele dagen, mens skyer vil hænge noget tungt over de østligste egne dagen igennem.

Bornholmerne har således udsigt til skyet vejr og perioder med regn, mens der gradvis er bedring, når man bevæger sig mod vest. 

Man vil se mest til solen ned langs den jyske Østkyst, mens det vil være gråt og til dels vådt på Bornholm. I det centrale og vestlige Jylland dannes der påny skyer med risiko for enkelte byger. Foto: TV 2 Vejret

Havluft sørger for pænt vejr

Fra Storebæltsregionen og over mod Jylland har man udsigt til nogen sol eller stedvis meget sol, og dagen igennem har man de bedste solchancer fra Skagen og ned langs den jyske østkyst  til Als og til dels Fyn.

Mens vejret bliver pænt i det meste af Jylland i løbet af morgenen, bliver det så tilpas lunt over Midt- og Vestjylland, at der på ny vokser skyer op med risiko for enkelte byger her. 

Læs også Se brugernes billeder: Sommerregnen rammer regionen

Vinde ude fra Kattegat vil imidlertid holde det lidt køligere ved den jyske østkyst og til dels over Fyn, og derfor undgår man, at der dannes alt for mange skyer her - og derfor har man også udsigt til mest sol her.

Skyerne på Sjælland bliver gradvist tyndere hen over dagen, så man også har chance for at se lidt til en sløret sol her - dog må bornholmerne nok trækkes med skyerne dagen igennem.

I samarbejde med tv2.dk
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App