¨

Spektakulært forårsvejr fortsætter: Onsdag kan vi få torden og skypumper

00:24

Skypumper er oftest ganske fredsommelige herhjemme, og anretter kun i sjældne tilfælde skade. Arkivoptagelser.

Vejrforholdene onsdag bliver særdeles gunstige for skypumper i nogle dele af landet - og man kan være heldig at få sig et spektakulært syn.

I samarbejde med tv2.dk

Regn, slud, tøsne og hagl har præget store dele af landet i forbindelse med dagens byger, og onsdag kan vi sågar tilføje endnu et element til den ellers i forvejen brede palette af forårsvejr.

Vejrforholdene onsdag bliver nemlig ganske gunstige for dannelsen af skypumper - den velkendte 'tragtformede' sky, der formes under kraftige bygeskyer.

Især i Syd- og Østjylland, på Fyn samt på Sydsjælland kan man være heldig at få øje på en eller flere skypumper i løbet af onsdagen.

Svage, skiftende vinde er godt for skypumper

Her viser prognoserne nemlig, at der, ud over at ville opstå en del kraftige byger, måske sågar med torden, og så vil være en ret svag vind fra nordvest. 

Tilmed kan der endda opstå lidt let søbrise fra henholdsvis Kattegat, Lillebælt og Østersøen, som vil blive kendetegnet ved en svag sydøstenvind. 

Læs også SE VIDEO: Skypumpe suger havvand op

Netop disse svage, forskellige vinde kan være med til at skabe skypumperne. De opstår nemlig typisk i sådanne situationer, hvor de forskelligtrettede vinde kan skabe små søjler af roterende luft, der i den opstigende luftmasse under en bygesky kan 'rejse' sig og blive til en skypumpe.

Skypumper er som oftest fredsommelige

Også tirsdag har der som nævnt været mange og kraftige byger, men vinden har været for kraftig til, at skypumper har kunnet dannes.

Skypumper er oftest ganske fredsommelige herhjemme, og anretter kun i sjældne tilfælde skade.

I samarbejde med tv2.dk
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App