Sommervejr på vej mod Danmark - her kan det blive 30 grader

I slutningen af næste uge kommer varmen igen - regulær sommervarme strømmer op over os fra sydøst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Juli endte som den koldeste af sin slags i 22 år og bød kun på to meteorologiske sommerdage. Derimod startede august med op til 26,8 grader lørdag, og der er nu udsigt til særdeles varmt og solrigt sommervejr i løbet af næste uge.

Et højtryk opbygges nær Danmark, og fra torsdag er det medvirkende til at dirigere varm og tør luft op over Danmark fra øst og sydøst.

Inden da skal vi dog gennem et par dage med temperaturer omkring 20 grader, men hvor det dog primært vil holde tørt på trods af muligheden for enkelte byger rundt omkring i landet.

Fra torsdag strømmer varm luft frem til Danmark, og i løbet af næste weekend kan temperaturen nå 30 grader. Foto: TV 2 VEJRET
Fra torsdag strømmer varm luft frem til Danmark, og i løbet af næste weekend kan temperaturen nå 30 grader. Foto: TV 2 VEJRET

Onsdag skal et regnvejr passere den vestlige del af landet, mens man østpå kan få en forsmag på sommervarmen med op til 24 grader.

Fra torsdag skifter vejret imidlertid karakter, og regulær sommervarme strømmer op over os fra sydøst. Det giver temperaturer mellem 23 og 28 grader, hvor det bliver køligst ved sydøstvendte kyster.

Masser af sol

Samtidigt kommer der masser af sol, og generelt vil vindforholdene være ganske rolige.

Fredag og lørdag fortsætter det varme og flotte sommervejr med temperaturer, der vil ligge mellem 27 og 29 grader som det højeste om dagen. Søndag ser endnu varmere ud, med temperaturer der kan runde 30 grader og dermed give os årets første tropedag. Hvis temperaturen en af dagene når over 29,2 grader, vil vi desuden få årets hidtil varmeste dag.

Lokale varmebølger

Det varme vejr vil i ugens løb give anledning til, at vi mange steder får lokale varmebølger. Hvis det sker i mere end halvdelen af landet, er varmebølgen landsdækkende.

Højeste temperaturer søndag eftermiddag. Foto: TV 2 VEJRET
Højeste temperaturer søndag eftermiddag. Foto: TV 2 VEJRET

Oplever man, at gennemsnittet af de seneste tre dages højeste temperaturer er over 28 grader, taler man om en lokal hedebølge. Dette er også muligt i løbet af weekenden visse steder.

Sommerdage 2020

Derudover kan temperaturen - ved kystnære områder - holde sig på over 20 grader hele natten, og dermed er der mulighed for, at vi får lokale tropenætter.

Selvom udsigten for starten af uge 33 naturligvis er usikker, så tyder meget på, at det meget varme og solrige sommervejr fortsætter med temperaturer omkring 30 grader.