Sommervarmen er ankommet - op til 30 grader i dag

Hele landet får sommervarme - og lokalt kan temperaturen nå 30 grader.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter en juli måned, der blev den koldeste i 22 år, higer mange danskere efter en periode med solid varme. Den begynder torsdag, hvor det meste af landet får temperaturer op mellem 25 og 30 grader.

Sidste gang, vi havde det så varmt, var i slutningen af juni, hvor officielle målestationer målte 29,2 grader 26. og 27. juni, og vi kan endda få årets hidtil varmeste dag.

Prognose af temperatur i eftermiddag klokken 16.
Prognose af temperatur i eftermiddag klokken 16. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

En ret svag vind vil torsdag bevæge sig fra syd til sydøst, og netop vinden hiver varm luft fra kontinentet op over Danmark.

Luften bliver afkølet en anelse på vej op over Østersøen, men varmes igen op over land. Det betyder, at det bliver varmest i Sønderjylland, og hvor luften har bevæget sig længe over land som ved vestvendte kyster.

Nær kyster med pålandsvind vil temperaturerne generelt ligget under 25 grader.

Prognose klokken 10. I nordvest mere skyet, og stedvis kan det dryppe en smule.
Prognose klokken 10. I nordvest mere skyet, og stedvis kan det dryppe en smule. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

Det bliver solrigt i det meste af landet, men særligt i nordvest vil skyer dog drille en del af dagen. Før middag kan det endda regne en smule i den nordvestlige del af Danmark.

Prognose af temperaturer i Europa torsdag den 6. august klokken 15.
Prognose af temperaturer i Europa torsdag den 6. august klokken 15. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

Højtryk sørger for varmt og solrigt vejr i en lang periode

Årsagen til sommervejret er et højtryk, som blokerer for vestenvinden, der ellers har domineret en stor del af sommeren.

Højtrykket, der placerer sig øst for Danmark, sørger for luftstrømmen kommer fra syd. Det er her, varmen kommer fra, og årsagen til, det fine sommervejr holder i lang tid.

Vejrkort fredag klokken 15, viser at et højtryk sender varm luft op til Danmark, og sørger for fronter fra vest holder sig væk.
Vejrkort fredag klokken 15, viser at et højtryk sender varm luft op til Danmark, og sørger for fronter fra vest holder sig væk. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

De næste fem dage vil byde på decideret strandvejr. Termometrene vil nogle steder i landet hver dag komme op i nærheden af 30 grader. Solen vil dominere, og vinden forbliver svag. Danmark får landsdækkende varmebølge og lokal hedebølge.

Femdøgnsprognose fra 7. til 11. august.
Femdøgnsprognose fra 7. til 11. august. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET