Sommerlig varme rammer nu Danmark: Bliver årets hidtil varmeste dag

Sommerlig varme strømmer frem mod Danmark og vil med temperaturer over 20 grader give os årets hidtil varmeste dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Varm luft strømmer nu fra syd op over Danmark og giver allerede fra morgenstunden temperaturer mellem 13 og 15 grader mange steder i landet.

Og selv om skyerne hænger tungt og det nogle steder regner lidt, så er der udsigt til, at vi kan få årets hidtil varmeste dag, når temperaturen i løbet af eftermiddagen stiger til over 20 graders varme.

Den 6. maj blev der ved Tylstrup i Vendsyssel målt 21,6 grader, der er den foreløbigt højeste temperatur målt i år. 

Det er en temperatur, som kan blive overgået mange steder i landet, når den sommerlige varme får hjælp af solen, og i en svag vind fra syd og sydvest kan nå op mellem 20 og 24 grader i den sydlige halvdel af landet.

Det er hovedsageligt her man får det helt sommerligt i dag, mens den nordlige del af landet får overvejende skyet vejr og perioder med lidt regn - men til trods for det stadig med temperaturer omkring 18-20 graders varme.

Flere steder kan man få 24 graders varme

Varmest forventes det at blive i Sønderjylland, på Lolland Falster og så kan det ikke udelukkes, at København med den velkendte opvarmende storbyeffekt også kan nå op omkring 24 grader.

Det kan ikke udelukkes, at årets første sommerdag med temperaturer over 25 grader kan komme i dag - men det mest sandsynlige er, at vi må vente til i morgen eller på fredag med at erklære det for 'rigtig' sommer.

Sidst på dagen kan der især i Sønderjylland dannes kraftige regn- og tordenbyger i den varme og relativt fugtige sommerlige luftmasse, der sendes frem mod os.

Hen over det nordligste Tyskland ventes der 27 grader i dag, som vil udløse tordenbyger. Og de kan fortsætte mod Danmark.