Solrigt og sommerligt - med risiko for kraftige byger

De fleste får en solrig dag med temperaturer over 20 grader.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det sommerlige vejr er på vej tilbage til Danmark.

Temperaturen stiger og solen vender nu atter tilbage til det meste af landet - men nogle steder kan man få kraftige regn- og tordenbyger.

Det er fortsat et lavtryk tæt på danmark, der driller, men i læ bag de norske fjelde er der gode chancer for, at solen kommer til at skinne i det meste af landet.

Skyer fra Nordsøen kan dog drive ind til den jyske vestkyst, hvor der er størst risiko for, at solen vil lade vente på sig. 

Prognose: Skydække og temperatur klokken 16.00.
Prognose: Skydække og temperatur klokken 16.00.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

I stort set resten af landet er der gode chancer for en solrig dag, hvor temperaturen kan nå op mellem 18 og 21 grader, og dermed kan det komme til at virke helt sommerligt.

Der kommer frisk vesten- og nordvestenvind

For at kunne nyde solen skal man dog finde sig et sted med læ, for der vil blæse en frisk vesten- og nordvestenvind ind over landet. 

Mens store dele af landet kan se frem til sommerligt vejr, kan der på Bornholm dannes kraftige byger, som kan være med torden.

Bygerne ventes relativt tidligt på dagen at kunne opstå hen over Bornholm, og dermed har man den største risiko for kraftige byger på den østlige del af solskinsøen.