Solen er på vej tilbage til Danmark

Selvom det bliver overskyet i størstedelen af landet søndag, så er der især ét område, hvor solen kan få lov til at skinne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De seneste dage har vejret herhjemme antaget en grå karakter med lavthængende skyer over stort set hele landet. Selvom vi befinder os i nærheden af et stort højtryksområde, så har fugtig luft nær overfladen samlet sig i et tæt skydække et par hundrede meter over jorden.

Det bliver der dog efterhånden lavet om på, når mere tør luft blæser ned over Danmark fra nordøst de kommende dage.

Den tørre luft giver anledning til opløsning af de lave skyer, og dermed er der rig mulighed for at se den meget lavtstående novembersol skinne fra en mere blå himmel.

I første omgang mærker man det i den nordlige del af Jylland, hvor der allerede søndag morgen er klart vejr med solskin. Opklaringen breder sig langsomt mod syd, og samtidig kan der gå hul i skydækket andre steder i landet, så der efterhånden vil være kig til solen flere steder i landet.

Det kan efterhånden klare mere op i løbet af søndagen. Og flere steder i landet kan man også opleve huller i skydækket, så solen i perioder kan skinne. Foto: TV 2 VEJRET
Det kan efterhånden klare mere op i løbet af søndagen. Og flere steder i landet kan man også opleve huller i skydækket, så solen i perioder kan skinne. Foto: TV 2 VEJRET

Længst mod syd er skyerne fortsat tætte, og her kan der i perioder falde en smule regn eller slud, selvom der ikke bliver tale om store nedbørsmængder.

Klart vejr giver kolde nætter

Det opklarende vejr medfører dog også, at de kommende nætter bliver væsentligt koldere, end vi har været vant til. Derfor kan vi vente ganske udbredt frost i størstedelen af landet.

Allerede natten til mandag kan temperaturen falde til fire-fem frostgrader i det midten af Jylland, og dermed kan vi mandag morgen meget vel stå op til vinterhalvårets hidtil koldeste morgen.

Den hidtil laveste temperatur, der er målt siden sommer, er indtil videre - 4,7 grader i Karup natten til den 29. oktober.